Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2009 10:39

Путін помститься Тимошенко за те, що вона його "кинула"?

Путін помститься Тимошенко за те, що вона його "кинула"?

"Підписана декларація (газова декларація між Україною і ЄС - Gazeta.ua), звичайно, великий удар по іміджу Росії як ключовій газовій державі світу", - сказало джерело "Сегодня" в українських дипломатичних колах, яке працює в російському напрямку.

"Крім того, Москва побоюється, що "під шумок" всіх цих декларацій нашу трубу віддадуть Євросоюзу, як розплату за неповернені кредити по модернізації. Але головне - в Кремлі вважають, що Тимошенко їх "кинула". Адже під час переговорів з Путіним в січні вона обіцяла всього цього не робити. Путін їй повірив, хоча йому і казали, що вірити Юлі не можна.

"Путін Юлі повірив, хоча йому і казали, що їй вірити не можна"

Тому зрозуміло, що Путін зараз злий саме на Тимошенко. У Москві вже прямим текстом кажуть, що наш прем"єр не може розраховувати на кредит 5 млрд доларів, за яким вона хотіла їхати до Москви. А без цього кредиту, як упевнені росіяни, Україна не зможе в 2009 році розрахуватися за газ.

Крім того, зараз готується ціла серія заборонних заходів зі сторони Росії проти наших товарів - труб й іншого. Їм міг би запобігти візит Тимошенко, але тепер на це надії мало. Тимошенко доведеться йти або на якусь ну дуже велику поступку Росії, або змиритися з тим, що хороших стосунків з Москвою у неї більше не буде", - розповіло джерело "Сегодня".

"Тимошенко доведеться йти на дуже велику поступку Росії"

Стосунки між Україною і Росією після підписання спільної декларації України і Євросоюзу про модернізацію української газотранспортної системи продовжують напружуватися.

Причому насамперед під удар потрапили стосунки прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, які налагодилися останнім часом, з російським керівництвом, пише "Сегодня".

Як відзначає видання, декларація сприймається Україною як перемога над російськими проектами будівництва газопроводів в обхід нашої країни - Європа підтвердила інтерес до нашої труби, і обіцяє дати кредит для розширення її пропускної спроможності. Росіян же обурило те, що їх як власників газу до вирішення майбутнього ГТС не підпустили.

За матеріалом: Сегодня. gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Путін помститься Тимошенко за те, що вона його "кинула"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути