пʼятниця, 20 грудня 2013 00:06

Путін помилує Ходорковського

Путін помилує Ходорковського
Фото: AFP
Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський написав прохання про помилування, заявив президент Росії Володимир Путін після своєї великої прес-конференції. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Путін заявив, що у своєму проханні Ходорковський "посилається на обставини гуманітарного характеру, у нього хвора мати". За словами президента, указ про помилування буде підписаний найближчим часом.

Президент РФ підкреслив, що для помилування Ходорковський повинен був, згідно із законодавством, звернутися з відповідним проханням. "Він цього не робив, але тепер зовсім недавно він написав такий папір і звернувся до мене з проханням про помилування", - заявив Путін.


Між тим, захист Ходорковського поки не підтвердила інформацію про помилування. "Я поки нічого не знаю про це. Я на зв'язку зі своїми колегами, намагаюся зрозуміти ситуацію", - заявила кореспонденту "Ленты.ру" одна з адвокатів Ходорковського Каринна Москаленко. Інший захисник екс-глави "ЮКОСа", Вадим Клювгант, заявив, що "нічого не знає" про це і що "від третіх і четвертих осіб" часто надходять повідомлення про те, що його клієнт просив про помилування. При цьому Клювгант зазначив, що чинне законодавство дає президенту право на помилування ув'язнених без жодних прохань з їх боку. На питання "Ленты.ру", чи вірить він, що його підзахисний особисто написав прохання про помилування, адвокат заявив, що "виріс з того віку, коли ворожать на пелюстках ромашки і мислять категоріями вірю-не вірю".

Михайло Ходорковський був арештований в 2003 році. Два роки тому він був засуджений на дев'ять років в'язниці за звинуваченням у шахрайстві і несплаті податків, пізніше термін був скорочений до восьми років. У грудні 2010 року в рамках "другої справи "ЮКОСа"" Ходорковський був засуджений до 14 років в'язниці за розкрадання нафти та легалізацію виручки від її продажу, згодом термін кілька разів був скорочений судами різних інстанцій.

Термін ув'язнення Ходорковського відраховувався з моменту його взяття під варту. Він повинен був вийти на волю в серпні 2014 року.
Зараз ви читаєте новину «Путін помилує Ходорковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути