четвер, 15 червня 2017 14:33

Путін похвалив Порошенка у прямому ефірі російського ТБ

Путін похвалив Порошенка у прямому ефірі російського ТБ
Володимир Путін похвалив Петра Порошенка за знання російської літератури. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін каже, що не бачив виступ президента України Петра Порошенка, коли він цитував Лермонтова, але порадив йому бути "насторожі" з "блакитними мундирами" Європейського Союзу.

Про це він заявив 15 червня під час "Прямої лінії з президентом Росії", пише "Українська правда".

"Я не бачив цього виступу, але мені вчора про це сказали. Це говорить про те, що він знає російську класику, цікавиться російською літературою. За це похвалю", – сказав президент РФ.

Водночас Путін заявив, що Порошенко цитував Лермонтова не в повному обсязі і прочитав другу строфу.

Быть может, за стеной Кавказа
Сокроюсь от твоих пашей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.

"Лермонтов - якщо це був він - написав ці вірші 1841 або 1842 року приблизно, коли їхав на Кавказ... У цей момент області, які зараз вважають Україною, були областями Росії. Тому тут особливо ніс немає чого задирати", - заявив Путін.

"Він просто переїжджав в іншу частину Російської імперії, нікуди не виїжджав. Може, Петро Олексійович таким чином подає нам сигнал, що він теж нікуди не збирається... Просто робить це тонко, оглядаючись на ура-патріотів", - продовжив президент РФ.

За словами Путіна, "ймовірніше хотів показати своїм виборцям, що виконує обіцянки, робить цивілізаційний вибір, веде країну до Європи", але зазначив, що "блакитних мундирів" у Європі більше, ніж у Росії".

Президент РФ порадив українському президенту "не розслаблятися і поглядати у боки".

За словами Путіна, "у багатьох людей в Україні можуть виникнути питання гігієнічного характеру".

Російський президент заявив, що "не буде жорстко відповідати Порошенку з поваги до українського народу, загальної історії", проте процитував Тараса Шевченка:
"Доборолась Україна до самого краю,
Гірше ляхів розпинають її власні діти".

Президент РФ також порадив Порошенкові "закрити рахунки в офшорних зонах, перш ніж ставати європейцем" і побажав Україні, "щоб складний період її історії швидше закінчився".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін-гопник блефує, а "лохи" лякаються - Забужко

Згідно з розслідуванням, яке опублікував Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) 3 квітня 2017 року, з президентом РФ Володимиром Путіним можуть бути пов'язані офшори, оборот по рахунках яких перевищує $2 млрд.

На концерті "Безвіз" з нагоди набуття чинності безвізового режиму з Євросоюзом президент України Петро Порошенко процитував російського письменника Лермонтова: "Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ, и вы, мундиры голубые, и ты, им преданный народ".

Зараз ви читаєте новину «Путін похвалив Порошенка у прямому ефірі російського ТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути