Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2014 14:25

Путін перевіряє сили бойовиків на сході України - експерт

Путін перевіряє сили бойовиків на сході України - експерт
Фото: gazetavv.com

Путін хоче подивитися на що здатні проросійські бойовики, які не мають народної підтримки і перебувають у конфлікті з донецьким олігархом Рінатом Ахметовим.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, коментуючи активізацію нападів та обстрілів українських вояків терористами на сході України.

"Путін дає їм конкретні завдання - перетворити виборчу кампанію у сирійські точки, щось подібне до афганських виборів. Найголовніше, чого Путін вимагає від сепаратистів - це зрив виборів на підконтрольній їм території. Думаю, що напади на українських військових триватимуть до вечора 25 травня", - зазначив експерт.

Крім того, Небоженко не виключив можливість провокацій чи терактів у столиці перед другим туром виборів президента.

"Путін талановитий терорист. Він зриває метро, будинки саме перед виборами. Проте зараз він просто перевіряє бойовиків. Хоче, щоб вони зіпсувати життя Києву. Однак це нічого не дасть. Навіть, якщо будуть якісь вибухи, вибори все одно відбудуться. Ніхто ніколи не повірить агресору Путіну. Непотрібно було захоплювати Крим і організовувати сепаратистів для того, щоб з тобою рахувалися,"- сказав Небоженко.

На думку експерта, Захід не пристане на пропозицію Києва щодо створення антипутінської коаліції, проте вони (західні країни — ред.) "її розглядатимуть та обговорюватимуть і таким чином будуть страшенно принижувати "велику" людину".

Нагадаємо, що 22 травня на блокпост 51 механізованої бригади під Волновахою напали терористи. Військовий експерт Дмитро Тимчук повідомив про 8 загиблих вояків та 18 поранених. За іншими даними, кількість загиблих більше 20-ти осіб. Крім того бойовики здійснили спробу прориву через державний кордон України. Вони тричі штурмували луганських прикордонників, застосовуючи при цьому важке озброєння. Також розпочалося силове протистояння у низці населених пунктів Луганщині.

Водночас прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив із закликом про термінове скликання засідання Ради нацбезпеки ООН, а РНБО України ініціювала створення широкої антипутінської коаліції з НАТО та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Путін перевіряє сили бойовиків на сході України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути