вівторок, 16 вересня 2014 14:50

Путін отримав плацдарм для подальшого нападу на Україну — народний депутат

Путін отримав плацдарм для подальшого нападу на Україну — народний депутат
фото: 24daily.net

За президентські закони про особливий статус захоплених території на Донбасі не можна було голосувати. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Олесь Доній, який їх не підтримав.

"Ці закони вже охрестили "путінськими". Те, що їх проголосували в таємному режимі, є свідченням ненормальності цих законів. Влада злякалася обговорювати їх навіть в публічному форматі. Вперше в історії вимкнули табло для голосування, тому невідомо, хто і як проголосував", - наголосив він.

За словами народного депутата, Україна легітимізувала два терористичні утворення - "ЛНР" та "ДНР".

"Тепер терористи там можуть обиратися у владу. Катастрофічно, що ми їх амністували — вони можуть вільно пересуватися, ставати прокурорами, керівниками міліції. Справедливо судитимуть тих, хто не підпаде під амністію? Тому ми отримали легітимізацію двох терористичних утворень. А все це оплачуватиметься з українського бюджету. Це - крупна перемога Путіна. Він нею користуватиметься і намагатиметься розширити плацдарм, який отримав. Спробує йти далі на Маріуполь, Одесу і далі. Бо він - хижак", - зазначив Доній.

Після голосування Україна повинна утримувати ці території.

"Також будь-які вибори, які терористи проводитимуть на територіях з особливим статусом, країна повинна буде визнавати. Україна там не матиме впливу, все контролюватиме Росія", - додав Олесь Доній.

Сьогодні Верховна Рада надала особливий статус захопленим територіям Луганської і Донецької областей. Також амністували терористів Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Путін отримав плацдарм для подальшого нападу на Україну — народний депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути