пʼятниця, 07 листопада 2014 03:15

Путін виправдав підписання СРСР пакту з Гітлером – The Telegraph

Путін виправдав підписання СРСР пакту з Гітлером – The Telegraph
www.anekdotua.com

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не вбачає нічого поганого в тому, що в 1939 році СРСР підписав договір із гітлерівською Німеччиною. Про це пише британське видання The Telegraph, передає "Дзеркало тижня".

Путін сказав це під час зустрічі з молодими істориками в Москві. Причому в своїй промові він висловив дві суперечливі позиції: заявив, що не бачить нічого поганого у змові СРСР і нацистської Німеччини, в той же час звинувативши Великобританію і Францію в підписанні договору з Гітлером. Путін зазначив, що немає нічого поганого в тому, що Радянський Союз не хотів воювати і пішов на підписання договору, а політику британського прем'єра Чемберлена назвав "умиротворенням агресора" і його Мюнхенську угоду з Гітлером – "папірцем". Окрім того, як нагадує журналіст The Telegraph, в 2009 році в інтерв'ю польській газеті Путін навпаки засудив нацистсько-радянський пакт, назвавши його "аморальним".

"Серйозні дослідження мають показати, що в той час були такі методи зовнішньої політики... Люди кажуть: "Ах, це погано". Але що в цьому поганого, якщо Радянський Союз не хотів воювати, що в цьому поганого?", – каже Путін тепер.

При цьому російський президент додав, що Великобританія і Франція перед Другою світовою війною намагалися "умиротворити" Гітлера, прийнявши факт окупації Чехословаччини.

"Однак компроміс з таким агресором, як гітлерівська Німеччина, явно вів до широкомасштабного майбутнього військового конфлікту, і деякі люди це розуміли", – пояснив свою думку Путін.

Журналіст The Telegraph також нагадав, що, згідно з секретними протоколами пакту Молотова-Ріббентропа, нацисти і комуністи домовилися розділити Польщу, Фінляндію, Естонію, Литву, Латвію і Румунію на сфери впливу, й у результаті радянсько-нацистської змови понад 20 тисяч заарештованих і захоплених поляків були страчені радянської таємною поліцією в Катині в 1940 році.

Також оглядач The Telegraph зазначає, що на зустрічі з молодими істориками Путін закликав їх, крім інших тем, вивчати підготовку до війни.

Нагадаємо, сьогодні в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що президент Росії Володимир Путін має проблеми з психікою.

Зараз ви читаєте новину «Путін виправдав підписання СРСР пакту з Гітлером – The Telegraph». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути