вівторок, 15 квітня 2014 12:26

Путін оголосить про введення військ в Україну 17 квітня - російський політолог

Путін оголосить про введення військ в Україну 17 квітня - російський політолог
Фото: AFP

Президент РФ Володимир Путін може оголосити про введення військ на південний схід України під час свого спілкування з народом 17 квітня.

Таку думку у мережі Facebook висловив політолог Володимир Платонов.

За його оцінкою, Кремль готував спецоперацію по Україні занадто довго, щоб від неї відмовитися.

Політолог вважає, що такий варіант розвитку подій досить імовірний: в ході "прямої лінії" з президентом "прості" люди попросять врятувати росіян на південному сході України від "фашистів", і глава держави на це повинен буде відреагувати. "Ось що він скаже, знає тільки він сам. Розвиток подій іде до введення військ, як би страшно і сумно це не звучало. Ключовий момент наближається", - констатує політолог.

Він також додав, що до цього підштовхують і дії нинішньої української влади, яка часом поводиться підозріло вигідно для Кремля. "Багато чого, звичайно, залежатиме від нового київського керівництва, яке занадто активно своїми непродуманими (або продуманими?) діями підштовхує Кремль до силового вирішення кризи. Силовий розгін "народних мітингів" на південному сході України - ось чим не привід для порятунку російських українців...", - зазначив Платонов.

Він нагадав, що вже прогнозував дозвіл цього питання до однієї з символічних дат. Не виключено, що це буде 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На думку політолога, якщо припустити те, що Путін вирішить не зіпсувати Великден, то 17 квітня глава російської держави може дати зрозуміти, що можливість порятунку України за допомогою російських військ - цілком імовірна". "Тобто буде останнє "китайське попередження" для Києва, а виконане воно може бути вже після великодніх урочистостей. За календарем виходить - після Батьківського дня, тобто 29 квітня. У цьому сценарії символічна дата - 9 травня знову ж таки. Півтора тижні на захоплення південного сходу - позаочі вистачить", - знову відзначає Платонов.

Зараз ви читаєте новину «Путін оголосить про введення військ в Україну 17 квітня - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути