субота, 29 березня 2014 01:33

Путін не піде далі в Україні - Лукашенко

Путін не піде далі в Україні - Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликає не демонізувати президента Росії Володимира Путіна і запевняє про відсутність у російського лідера планів по захопленню України. Про це глава білоруської держави заявив в інтерв'ю для української телепрограми Шустер Live.

"Не треба демонізувати, він взагалі не демон і не агресор. Він же чудово розуміє, що якщо він піде до Дніпра, до Західної України і возз'єднає її з Росією, як колись, мабуть, десь щось було, це буде край, перебір. Це категорично неможливо, він це розуміє і знає, хто він буде потім. Скільки ми не розмовляли, у нього навіть замашок таких не було", - заявив Лукашенко.

"Президент Путін не має намірів йти далі. Я це вам відповідально кажу. Він дуже правильно сказав: є якась межа, червона межа, яку не можна переходити. Розумієте, Росію, так і нам від цього діставалося, замордували і дістали до того, що настав момент, коли Росія вже не могла не реагувати. Для неї, для такої імперії, це було рівнозначно смерті", - підкреслив Лукашенко.

Президент Білорусі погодився, що в Україні переважна більшість, особливо зараз, сприймають ситуацію таким чином, що посягнули на їх територію та суверенітет. "І подальший рух у цьому напрямку буде агресією. Так будуть розцінювати всі українці. Ми ні в якому разі не повинні вжити такі силові рухи в Україну. Мені категорично не подобається з багатьох причин те, що відбувається сьогодні на сході. Там треба грати на заспокоєння ситуації, а не збурювати її", - вважає Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін не піде далі в Україні - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути