середа, 20 серпня 2014 15:52

Путін не хоче відпускати Україну - експерт

Путін не хоче відпускати Україну - експерт
Фото: ria.ru

Україна вже пройшла кілька етапів війни із Росією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Почалося все з того, що ми отримали поразку в Криму. Дізналися про це уже постфактум. Заздалегідь її ніхто не прораховував. Так само можемо говорити про ще один етап: наші солдати навчилися стріляти у людей. Потім був пошук "кротів" (зрадників - Gazeta.ua) серед військових, в тому числі у керівництві антитерористичної операції", - зазначив він.

За словами експерта, ті етапи операції, про які говорить влада, є піаром. "Хоча зараз ефективність роботи силових структур підвищується. Це відбувається не так, швидко, як хотілося б. В цьому немає провини української сторони. Просто Росія не припиняє потік найманців та зброї на Донбас. Тому ми вимушені реагувати на ці поповнення бойовиків", - пояснив Сунгуровський.

"Росія не зупиниться, поки Путін не вирішить, що його мета досягнута. Він не хоче відпускати Україну із орбіти свого впливу. Тому навіть у разі завершення силових дій, це не означатиме, що протистояння більше не буде. Далі матимемо економічний тиск та спроби внести нестабільність в інші регіони", - додав директор військових програм Центру Разумкова.

Зараз ви читаєте новину «Путін не хоче відпускати Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути