понеділок, 21 лютого 2022 19:37

"Путін намагається підняти ставки" – чому в РФ хочуть визнати так звані ЛДНР

"Путін намагається підняти ставки" – чому в РФ хочуть визнати так звані ЛДНР
"В РФ зрозуміли, що Україна за будь-якої влади не виконуватиме Мінські домовленості на умовах Кремля", каже Олексій Голобуцький. Фото: "Українська правда"

Президент Росії Володимир Путін через визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей намагається підняти ставки перед розмовою із президентом США Джо Байденом. Про це Gazeta.ua розказав політолог Олексій Голобуцький.

"Росія могла всі вісім років визнати ці території. Армія у нас за цей стала боєзданітшою. Зараз Захід об'єднався. Питання – навіщо це потрібно зараз? Один з варіантів – це чергова спроба підняти ставки перед розмовою із Байденом. Путіну треба відійти від ситуації загрози повномасштабної війни, бо в РФ зрозуміли, що Україна за будь-якої влади не виконуватиме Мінські домовленості на умовах Кремля. Може бути варіант, що Путін хоче створити Союзну державу, щоб повторити Радянський союз, зібрати залишки Російської імперії", – каже Голобуцький.

Путін може піднімати ставки, щоб торгуватися із Байденом та Європою, додає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін влаштував проблему, щоб торгуватися" – Гармаш про спробу РФ визнати ОРДЛО

"Москва може запропонувати варіант – війни не буде в обмін на те, що Захід не вводить додаткові санкції, якщо "ЛДНР" стають незалежними. Вісім років Путін не тримав би Донбас, щоб ми туди повернулися на наших умовах. Це призведе до катастрофічних сценаріїв у самій Росії", – говорить Голобуцький.

Усі ознаки вказують на те, що президент Путін та росіяни взялися виконувати план щодо здійснення масштабного військового вторгнення в Україну, заявив радник Білого дому Джейк Салліван. Такі заяви можуть бути реакцією на гру Путіна, говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль може вдатися до провокацій" – чому в РФ заговорили про визнання ОРДЛО

"Розвідки дають інформацію західним лідерам, що таке можливо. Якщо війна почнеться, то Захід був правий. Якщо ні - у Байдена є чудова позиція, що війна не почалася, бо вони голосно кричали про це. Путін не любить такі прямі речі, він любить гібридну війну. А гібридність зараз зберегти буде неможливо. Тому один з варіантів Путіна – підвісити ситуацію, але в трохи іншій конфігурації. Може незалежність цих територій визнають, але виникне питання – чи приєднають до Росії. Американці говорять Путіну, що вони готові до війни. Це розуміють в Росії. Наслідки прямого вторгнення для РФ стануть катастрофічними. Якщо раціонально мислити, Путіну вони не вигідні", – каже Голобуцький.

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін заявив, що сьогодні ухвалить рішення щодо "визнання незалежності" так званих "ЛДНР" - окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей.

21 лютого ватажки бойовиків ЛДНР Леонід Пасічник і Денис Пушилін звернулися до Путіна "визнати незалежність республік".

Минулого тижня Держдума РФ звернулась до Путіна про визнання "ЛДНР".

Зараз ви читаєте новину «"Путін намагається підняти ставки" – чому в РФ хочуть визнати так звані ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути