Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2023 10:50

Путін наказав зупинити похід Пригожина на Москву, але його проігнорували

Путін наказав зупинити похід Пригожина на Москву, але його проігнорували
Армія РФ мала наказ зупинити "вагнерівців", але не виконала його. Фото: eastnews.ua

Під час заколоту приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним російські військові отримали наказ перехопити бойовиків, але не виконали його.

Силовики РФ нічого не робили для виконання наказу російського диктатора Володимира Путіна, сказано в журналістському розслідуванні Reuters.

"Деякі російські підрозділи нічого не робили, оскільки їх заскочили зненацька, інші вважали, що Пригожин діє за наказом Кремля. Деякі офіцери не хотіли протистояти "вагнерівцям", оскільки відчували солідарність із ними й поділяли розчарування ватажка ПВК Пригожина щодо того, як керівництво Міністерства оборони РФ веде війну проти України", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" хотіли захопити ядерну базу, але не змогли відкрити двері – ГУР

Ці висновки видання будує на свідченнях із п'яти різних джерел: з російських силових структур, від трьох осіб, наближених до Кремля, та представника окупаційної влади на сході України.

"Щонайменше два російських військових формування на південному заході Росії отримали наказ чинити опір заколотникам, але не виконали його", – йдеться у повідомленні.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Тоді ж російський диктатор Володимир Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай, повідомили ЗМІ. Увечері 24 червня Євген Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Москву. Перед цим говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Путін наказав зупинити похід Пригожина на Москву, але його проігнорували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути