понеділок, 04 грудня 2023 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін наказав збільшити штат армії РФ: що задумав диктатор

Путін наказав збільшити штат армії РФ: що задумав диктатор
Експерти ISW пояснили, що означає указ диктатора про збільшення штату армії РФ. Фото: eastnews.ua

Указ російського диктатора Володимира Путіна щодо збільшення штату армії РФ є скоріше визнанням нинішньої кінцевої чисельності російських збройних сил, а не наказом про негайне її збільшення.

Путін 1 грудня підписав указ про збільшення офіційної чисельності російських збройних сил з 2,039 до 2,209 млн осіб, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). А збільшення загальної чисельності бойового складу - з 1,15 до 1,32 млн осіб.

"Торік у вересні російський уряд оголосив, що до збройних сил мобілізують 300 тисяч людей відповідно до указу Путіна про так звану часткову мобілізацію. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 листопада заявив, що російські війська втратили понад 300 тисяч людей убитими та пораненими під час боїв на фронті в Україні з моменту початку повномасштабного вторгнення РФ", - сказано в свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони відбили майже півсотні атак росіян на семи напрямках: головне зі зведення Генштабу

Вербування добровольців, часткова мобілізація, а також російські втрати в Україні, ймовірно, пояснюють чистий приріст військовослужбовців на 170 тис. осіб у період з 25 серпня торік до 1 грудня цьогоріч.

"Таким чином, указ Путіна від 1 грудня 2023 року швидше за все встановлює 2,209 млн осіб як новий офіційний штат, а не наказує значне збільшення загальної чисельності російської армії", - зазначають експерти.

1 грудня Путін вирішив збільшити штат армії Росії. Згідно з указом, чисельність військовослужбовців у РФ збільшиться майже на 170 тис.ч осіб. Документ опублікували на сайті Кремля. Він набуде чинності з дня його підписання.

Зараз ви читаєте новину «Путін наказав збільшити штат армії РФ: що задумав диктатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути