Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 18:11

Путін на засіданні Радбезу натякнув Зеленському на заробітки в Росії

Путін на засіданні Радбезу натякнув Зеленському на заробітки в Росії
Фото: "Радіо свобода"

Володимир Путін, виступаючи на засіданні Радбезу РФ, недвозначно натякнув Володимиру Зеленському на заробітки в Росії і в Криму. Коментуючи справу Медведчука, Путін сказав: "з політичних мотивів вибірково комусь в провину ставиться робота з Росією в сфері економіки, хоча багато хто, в тому числі і особи з вищого політичного керівництва країни, активно працюють протягом багатьох років в Росії і, до речі кажучи, в Криму теж - і нічого, це вважається нормою".

Як повідомляла програма "Схеми", російська компанія "Грин Филмс", співзасновником якої до весни 2019 року був Володимир Зеленський, а досі є перший помічник президента Сергій Шефір, збільшила свої прибутки за 2020 рік, порівняно з попереднім.

У 2020 році компанія збільшила свій дохід майже на 16 відсотків у порівнянні з 2019-м, і отримала 55,8 млн рублів (майже $772 тис.). З них майже 32 мільйони рублів (понад 440 тисяч доларів) компанія отримала з роялті та ліцензійних виплат.

На початку 2019 року "Схеми" з'ясували, що Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають компанії у Росії, попри запевнення тоді ще кандидата у президенти про закриття бізнесу в 2014 році. Журналісти знайшли три російські фірми, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пикчерс", "Платинумфильм" і "Грин Филмс". Засновник усіх трьох компаній – зареєстрована на Кіпрі Green Family Ltd, кінцевим бенефіціаром якої був вказаний Володимир Зеленський і його партнери по "Кварталу 95".

Володимир Зеленський спочатку заперечував цей факт.

Також з'ясувалося, що компанія "Грин Филмс" успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії та отримала 35 млн рублів (майже $542 тис.) на фінансування фільму-трилера "Вниз".

5 квітня на російському телеканалі СТС вийшов уже другий сезон комедійного серіалу "Папік", знятого "Студією Квартал 95". Один із засновників "Кварталу" - президент України Володимир Зеленський.

Канал СТС з травня 2020 року включений до списку санкцій РНБО України. Причому підписав указ з санкціями проти СТС сам Зеленський. Санкції передбачають обмеження торгівлі, культурного обміну та припинення розважальних програм.

Зараз ви читаєте новину «Путін на засіданні Радбезу натякнув Зеленському на заробітки в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути