вівторок, 07 червня 2011 18:12

Путін кличе Україну активніше приєднуватись до Митного союзу

Путін кличе Україну активніше приєднуватись до Митного союзу

Росія готова до інтеграції з Україною в рамках Єдиного економічного простору, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

"Переконаний, нові можливості для учасників економічного життя, для бізнесу наших країн відкрило б і більш активне підключення України до багатосторонніх інтеграційних процесів, перш за все, звичайно, до Митного союзу та Єдиного економічного простору", - заявив Путін перед початком засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.

Він відзначив, що в даному випадку - "шайба на українській стороні", і висловив розуміння того, що рішення з даного питання повинне бути зваженим.

"Я хочу сказати, що ми, безумовно, готові до того, щоб Україна підключалася до цих процесів більш активно", - сказав прем'єр-міністр РФ.

Він відзначив, що торговельно-економічні контакти двох країн демонструють стійку позитивну динаміку, росте взаємний товарообіг. У 2010 році він додав 62% і склав $ 37 млрд.

"Вже в поточному році розраховуємо перевищити докризові показники", - сказав Путін.

Він зазначив, що важливо не тільки нарощувати масштаби взаємної торгівлі, стратегічною метою є вихід на якісно новий рівень ділового співробітництва. У даному випадку, пояснив Путін, мається на увазі розвиток виробничої кооперації, партнерство у високотехнологічних сферах, стимулювання взаємних довгострокових інвестицій. Він нагадав, що минулого року обсяги інвестицій зросли. Російські інвестиції склали більше $ 1 млрд, вкладення українського бізнесу перевищили $ 200 млн.

Раніше повідомлялося, якщо Україна хоче отримувати газ за російською ціною - потрібно входити до об'єднаного економічного простору з Росією, тобто в Митний союз - інших правил ціноутворення бути просто не може, заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв.

Зараз ви читаєте новину «Путін кличе Україну активніше приєднуватись до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути