субота, 04 червня 2011 10:16

Низькі ціни на газ можливі для України лише в Митному союзі?

Низькі ціни на газ можливі для України лише в Митному союзі?

Якщо Україна хоче отримувати газ за російською ціною - потрібно входити до об'єднаного економічного простору з Росією, тобто в Митний союз - інших правил ціноутворення бути просто не може, заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

"Ми говоримо про торговельно-економічні відносини, які регулюються договорами і міжнародним правом у наших відносинах. Відповідно до домовленостей - газ на Україну надходить без експортного мита, тобто Росія цю знижку зробила (відповідно до Харківськими договорами - ред.). Але якщо українські споживачі хочуть отримувати газ за російською ціною - потрібно входити в об'єднаний економічний простір. А як інакше? Інших правил ціноутворення бути просто не може"- заявив Глазьєв. 

Раніше повідомлялось, Янукович відхрестився від Митного союзу на користь Європи. Головним пріоритетом зовнішньої політики України є інтеграція в Європейський Союз. Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю Bloomberg. 

Зазначимо, що 19 травня Верховна Рада прийняла постанову, у якій зазначається, що європейська інтеграція визначається одним із головних зовнішньополітичних пріоритетів нашої держави, і основним першочерговим завданням на найближчу перспективу є завершення переговорів та підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС як невід'ємної частини Угоди про асоціацію з ЄС. 

Зараз ви читаєте новину «Низькі ціни на газ можливі для України лише в Митному союзі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути