середа, 11 червня 2014 16:41

Путін і Порошенко сьогодні говоритимуть про газ - Еттінгер

Путін і Порошенко сьогодні говоритимуть про газ - Еттінгер
Фото: kp.ua

Президенти України і Російської Федерації планують сьогодні розпочати переговори щодо газу.

Про це повідомив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер у Брюсселі в середу на брифінгу після чергового раунду переговорів на рівні профільних міністрів двох країн та керівників "Газпрому" і "Нафтогаз України" за участю представників Єврокомісії.

"Ми вважаємо, що паралельно до цього переговорного процесу вже сьогодні повинні початися переговори на вищому рівні. Сьогодні президенти обох країн планують почати переговори", - сказав він.

Еттінгер зазначив, що успіху цих переговорів повинен сприяти протокол, який Єврокомісія підготувала за підсумками раніше зустрічей, що відбулися і кроків, вже здійснених переговорними сторонами. Єврокомісар висловив думку, що обидві сторони готові йти на поступки, хоча визнав необхідність брати до уваги складну політичну ситуацію, яка загострює справу пошуку компромісу.

Нагадаємо, переговори по газу між Росією, Україною і ЄС велися на рівні міністрів енергетики. Як зазначив Еттінгер наступна зустріч у форматі Росія-Україна-ЄС буде визначена протягом 48 годин.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Порошенко сьогодні говоритимуть про газ - Еттінгер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути