субота, 13 липня 2013 04:00

Путін і Обама по телефону обговорили ситуацію навколо Сноудена

Путін і Обама по телефону обговорили ситуацію навколо Сноудена
Фото: obozrevatel.com

Президенти Росії і США Володимир Путін і Барак Обама по телефону обговорили двостороннє співробітництво, питання безпеки і ситуацію навколо екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, повідомив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков.

"За ініціативою американської сторони відбулася телефонна розмова президентів РФ і США. Путін і Обама обмінялися думками з питань двостороннього співробітництва і тематикою, пов'язаною з безпекою. Крім того, вони обговорили ситуацію навколо Сноудена", - сказав Пєсков.

Раніше офіційний представник Білого дому Джей Карні повідомив журналістам, що дзвінок Барака Обами Володимиру Путіну "планувався протягом кількох днів". Також він заявив про те, що Едвард Сноуден має бути повернутим у Сполучені Штати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стосовно учасників штурму Святошинського райвідділку міліції не відкриватимуть кримінальних проваджень

Зі свого боку держдеп також заявив, що Сполучені Штати розчаровані зустріччю колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена з правозахисниками.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що умовою для надання колишньому співробітнику ЦРУ політичного притулку в РФ стане його відмова від діяльності, що наносить збиток Сполученим Штатам. У той же час російський лідер нагадав, що між Росією і США немає угоди про видачу засуджених осіб, тому видача Сноудена неможлива.

Сьогодні також секретаріат ООН не підтвердив повідомлення ЗМІ про надання колишньому співробітнику ЦРУ Едварду Сноуденом статусу біженця.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Обама по телефону обговорили ситуацію навколо Сноудена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути