середа, 07 травня 2014 19:47

Путін і глава ОБСЄ схвалили "дорожню карту" щодо України

Путін і глава ОБСЄ схвалили "дорожню карту" щодо України
Фото: ria.ru

Сьогодні президент РФ Володимир Путін і чинний голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер провели переговори щодо ситуації на Україні. Підсумком стало схвалення "дорожньої карти" щодо виходу з кризи, повідомляє РИА Новости.

За підсумками зустрічі російський лідер закликав прихильників федералізації України відкласти намічений на 11 травня референдум про самовизначення регіонів, а також підтримав ідею про проведення "круглого столу" за участю нинішньої київської влади і їх опонентів на південному сході країни. При цьому Путін заявив, що Росія не вважає себе однією із сторін конфлікту і не збирається нести відповідальність за наслідки дій Заходу, який завів ситуацію в глухий кут. Ключ у вирішенні проблем, як підкреслив президент, знаходиться не в Москві, а на Україні - через внутрішньонаціональний діалог.

Також президент повідомив, що Росія відвела свої війська від кордону з Україною в райони проведення регулярних навчань.

Після переговорів з главою ОБСЄ російський лідер заявив журналістам, що їхні підходи щодо способів розв'язання кризи в значній мірі збігаються. Водночас Буркхальтер повідомив, що ОБСЄ в найближчі години запропонує РФ, США, ЄС і Україні "дорожню карту" з вирішення української кризи, яка передбачає припинення насильства, налагодження діалогу і проведення виборів.

"Зараз мова йде про конкретний план дій, і ці пропоновані дії можна звести до чотирьох пунктів: припинення вогню, деексалація напруженості, налагодження діалогу і вибори", - сказав Буркхальтер, який ще у вівторок у Відні зробив заяву про створення "дорожньої карти" на період до виборів в Україні.

За його планом дій, міжнародне співтовариство має спільно підтримати проведення президентських виборів 25 травня, одночасно з ними проведення національного консультативного опитування з децентралізації, пов'язаного з широким національним діалогом, включаючи круглі столи в регіонах України, а також відновлення зобов'язань за женевською заявою.

У ході прес-конференції глава ОБСЄ заявив, що організація готова взяти на себе координацію і здійснення контактів по "дорожній карті" по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін і глава ОБСЄ схвалили "дорожню карту" щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути