Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 10:55

Путін хоче, щоб Янукович очолив уряд у вигнанні — експерт

Путін хоче, щоб Янукович очолив уряд у вигнанні — експерт
Фото: rian.com.ua

Президент Росії Володимир Путін не збирається окупувати Схід та Південь України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Політична стратегія Путіна очевидна: колишні прихильники Януковича разом із екс-генпрокурором та екс-міністром внутрішніх справ у Москві проголошують уряд у вигнанні. Вони добиватимуться повернення Януковича в Україну. З Росії формуватимуть партизанські загони. Це дзеркальне відображення того, що зараз відбувається в Сирії. Це розповсюджена тактика, коли втікач в результаті народного повстання за підтримки іншої країни намагається поновити свою владу. Путін хоче перетворити Донецьк на Сектор Гази, де будуть постійно відбуватися озброєні конфлікти між прихильниками України та Росії. Це буде такий спосіб тиску на центральну владу", - зазначив він.

За словами експерта, Україна має усвідомлювати, що їй оголосили війну. "Вихід один — жорстко розправлятися із тими, хто веде до розколу країни. Бо йдеться не про сепаратизм. Це не кримській варіант. Росія не буде захоплювати Харківську, Донецьку та Одеську області, як раніше планувалося, бо у них просто немає 150 тисяч людей, які б могли окупувати такі території. Їх же треба утримувати цілодобово. Росія не зуміла виграти у двох кавказьких війнах, то не зрозуміло, як вона збирається виграти першу українську. Тому будуть постійні рейди на територію України. Путін взяв тактику чеченських бойовиків та кавказьких партизанів минулого століття. Зараз він буде діяти так само: переходити російсько-український кордон, вторгатися на територію України, чинити якийсь злочин і знову повертатися назад. Таким чином буде наносити шкоду Україні. Так може тривати дуже довго — допоки Путін при владі", - наголосив Небоженко.

"Кремль не має можливості покарати весь світ санкціями, тому він дає асиметричну відповідь — ще більше тисне на Україну. Це геополітична помилка Путіна. Його стратегія не йде на користь ні йому, ні Росії, ні Україні. Лідер Росії вчинив жахливий злочин проти власної країни. Тут не можна шукати раціональне пояснення. Якщо Путін розказував, що проводив соціологічні дослідження, на основі яких захопив Крим, можна лише уявити, які примітивні пояснення будуть з приводу його спроб тиснути на Україну", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче, щоб Янукович очолив уряд у вигнанні — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути