Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2017 10:53

Путін готується піти по всіх напрямках - Турчинов

Путін готується піти по всіх напрямках - Турчинов
Сильна Україна - загроза виживанню режиму Путіна - секретар РНБО. Фото: УНІАН

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, накопичуючи війська з боку Донбасу і Криму.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у Києво-Могилянській академії.

"Крим окупований, на Донбасі кожен день вмирають наші військові. Ворог вперто намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави.

Треба тверезо давати собі звіт - Росія не хоче миру. Сприймає сильну, європейську, демократичну Україну як пряму загрозу виживання путінського режиму.

Кремль продовжує готуватись до повномасштабної війни, яка загрожує не тільки Україні, а й іншим державам Центральної і Східної Європи - остаточною втратою незалежності країни, які нині перебувають у кремлівській орбіті.

Указом Путіна з 1 липня збільшена чисельність російських збройних сил — майже 1,9 млн осіб. Розширили набір до окремих військових навчальних закладів РФ, курсантів яких залучають до ведення бойових дій у Донецькій і Луганській областях.

Вздовж державного кордону України розгорнули наземне угруповання РФ до 50 тис. військових, не рахуючи бойовиків 1-го і 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованій території Донбасу.

Російське командування підтримує у постійній готовності підрозділи угруповання "Північ" у Криму. На півострові розмістили наступальне озброєння - ракети, які можуть становити ядерні бойові частини.

Вздовж кордонів з Україною розгортаються три нові дивізії, які є з'єднаннями трьох армій - 1-ї гвардійської танкової, 20-ї і 8-ї загальновійськових. Таке потужне військове угруповання має наступальний характер... Російські підрозділи протягом 2-3 год. спроможні вторгнутись на території нашої держави", - сказав Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко пояснив, що для Путіна найболючіше у санкціях

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін готується піти по всіх напрямках - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути