понеділок, 21 червня 2010 16:20

Путін готовий прокачувати газ через Україну замість Білорусі

Путін готовий прокачувати газ через Україну замість Білорусі

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявив про можливість перекинути транзитні потоки з газопроводу "Ямал - Європа" до ГТС України, але сподівається, що до цього не дійде, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується загрози несанкціонованого відбору з газової труби "Ямал - Європа", яка проходить територією Білорусії, така технічна можливість є. Є можливість переорієнтації цих потоків у разі потреби на інші маршрути, зокрема через ГТС України", - сказав Путін на засіданні президії уряду у понеділок.

Разом з тим він виразив надію, що до цього "не дійде".

Сьогодні ВАТ "Газпром" почало обмежувати постачання газу до Білорусі з 15% добової норми. Російська компанія добивається від Білорусі виплати боргу в 192 млн. доларів за поставлене цього року паливо.

Білоруська сторона, у свою чергу, заявила минулого тижня, що "Газпром" заборгував їй приблизно таку ж суму за транзит газу, а саме - 200 млн. доларів.

У прес-службі "Укртрансгазу" заявили, що компанія технологічно готова збільшити транзит російського газу до Європи через введення режиму обмеження постачань газу через Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий прокачувати газ через Україну замість Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути