Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2011 20:15

Путін: Євразійський союз з'явиться не раніше 2015 року

Путін: Євразійський союз з'явиться не раніше 2015 року

Євразійський економічний союз з'явиться не раніше 2015 року. Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками засідання глав урядів Митного союзу та Євразійського економічного співтовариства.

При цьому декларацію про створення Євразійського союзу передбачається підписати вже в грудні 2011 року. Раніше вважалося, що ця декларація буде підписана в 2012 році.

За словами прем'єра, доведеться приймати велику кількість нормативних актів, вносити зміни в чинне законодавство.

"І десь на рубежі 2015 року ми можемо підійти, якщо будемо діяти так само енергійно, як до цих пір працювали, до реалізації ідеї створення Євразійського союзу, який передбачає деяку інтеграцію", - сказав Путін.

Нагадаємо, на початку жовтня 2011 року Путін написав статтю, в якій виклав свою ідею Євразійського союзу - міждержавного утворення, в яку повинен перерости Митний союз РФ, Білорусі і Казахстану. За задумом прем'єра, новий союз стане "зв'язкою" між Європою і динамічним Азіатсько-Тихоокеанським регіоном (АТР).

Проте спостерігачі розцінили концепцію Путіна як спробу відродити СРСР. Сам російський прем'єр відкидає такі припущення: за його словами, мова зовсім не йде про плани створення нового Радянського Союзу. Він пояснив, що має на увазі повноцінний економічний союз, з більш тісною координацією економічної та валютної політики.

Зараз ви читаєте новину «Путін: Євразійський союз з'явиться не раніше 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути