пʼятниця, 07 грудня 2018 11:02

Путін діє, поки Захід говорить - президент закликав Європу відповісти Росії

Путін діє, поки Захід говорить - президент закликав Європу відповісти Росії
Петро Порошенко закликав Захід застосувати силу до Росії. Фото: uapress

Росія використовує хімічну зброю та продовжує війну на Донбасі, поки Захід говорить про це. Таку думку висловив президент Петро Порошенко у The New York Times.

"Незважаючи на кремлівську пропаганду, Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу. Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатись. Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використав тверду валюту, якою торгує Кремль - силу? Росія використала хімічну зброю в Британії; здійснювала кібератаки на Заході; обстрілювала мирних жителів у Сирії та розв'язала війну у східній Україні. Чи вже не час діяти?" - сказав президент.

Настав час відповісти Росії, вважає Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни в соціології: Порошенко перемістився на друге місце

"Оскільки Крим і Донбас під окупацією, наше спільне завдання - не допустити, щоб Росія вилила свою агресію в Азовське море. І "Азовський пакет санкцій" проти Росії був би найменшою відповіддю світу на цей час. Поки Захід говорить, Путін діє. Настав час відповісти".

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією з 1 квітня 2019-го передали на підпис президенту Петру Порошенку.

6 грудня Верховна Рада ухвалила проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією. "За" проголосували 277 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Путін діє, поки Захід говорить - президент закликав Європу відповісти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути