Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2021 02:42

Путін буде боротися за газовий ринок Європи - Клімкін

Путін буде боротися за газовий ринок Європи - Клімкін
Амбіції Путіна не лише у "Північному потоці". Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін, через розвиток "зеленої" енергетики, буде боротися за контроль над ринком газу в Європі.

"На жаль, багато хто в Європі недооцінив… позицію Росії. Вони думали, що будуть воювати за "Північний потік", але вони воюють зовсім за інше зараз", сказав екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова на ICTV".

Він пояснив, що у найближчі роки країни переходитимуть на абсолютно нові енергоефективні технології для зменшення шкідливих викидів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: РФ веде газову агресію

"І це означає, що Путін буде боротися всі найближчі роки за контроль над ринком газу в Європі шляхом довгострокових контрактів на своїх умовах. Саме у цьому полягає його амбіція, а не лише у "Північному потоці"… І для цього він готовий на все, оскільки для Росії на найближчі роки це питання виживання... Адже минулого року у Росії 38% бюджету - це нафта і газ", - наголосив екс-міністр.

"Північний потік - 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. Газ із нього перекачуватимуть у Німеччину, Нідерланди й північну Італію.

У грудні 2019-го будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го. 10 вересня 2021 року будівництво трубопроводу "Північний потік - 2" повністю завершили.

Зараз ви читаєте новину «Путін буде боротися за газовий ринок Європи - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути