Ексклюзиви
неділя, 28 квітня 2019 14:05

Публіцист жорстко розкритикував Зеленського

Публіцист жорстко розкритикував Зеленського
Володимир Зеленський міг би звернутися до українців в умовах нової загрози з боку Росії, але не зробив цього, каже публіцист Віталій Портников. Фото: radiosvoboda.org

Переможцю виборів президента Володимиру Зеленському цікавіші власні інтереси, ніж стратегічні українські питання. Про це сказав публіцист Віталій Портников.

"Зеленський не з'являвся, не записував відеозвернень, коли була досить серйозна подія - рішення президента РФ Володимира Путіна видавати паспорти мешканцям окупованих районів Донецької і Луганської областей. Не з'являвся в ефірі, щоб відсвяткувати разом з усім українським народом ухвалення історичного закону про мову. А от з'явився, щоб поговорити про Центральну виборчу комісію, про те, що йому дуже кортить розпустити парламент.

Звідси випливає, що саме Володимира Зеленського турбує в українській політиці. Його турбують його власні політичні інтереси. Тобто якнайшвидше розпустити парламент, щоб дати можливість віртуальній партії "Слуга народу" стали реальною, сформувати уряд і таким чином створити для оточення нового президента реальні можливості допуску до фінансових потоків. Але коли йдеться про стратегічні українські питання - паспорти і мова, Зеленський просто доручає коментувати це своїй прес-службі. Це дуже небезпечно. Чому?

Абсолютно очевидно, що рішення Путіна про видачу паспортів мешканцям окупованих районів - серйозний сигнал. Навіть не типу "ми не збираємося віддавати вам ці території". А сигнал про те, що там будуть жити "наші громадяни". Сигнал всім іншим мешканцям українського сходу і південного сходу. Путін немов би їм говорить: "Ваша задача просто прийняти моїх диверсантів, засипати квітами мої танки, погодитися із тим, що я можу відтяпати в України ще частину території. І після цього ви отримаєте нагороду - паспорти, наші пенсії. Вам потрібно просто нас підтримати", - пояснив Портников в ефірі телеканалу "Еспресо".

Москва тягнула із цим "сигналом" 5 років, зауважив публіцист.

Ще б не вистачало, щоб у цій ситуації прес-служба нового президента "висловлювала глибоку занепокоєність". Тоді вже буде все - аут"

"Зараз вони вирішили, що Українська держава в цей перехідний період стала настільки слабкою, президент може настільки не досвідчений, настільки хаотичним може бути транзит влади, що це час окупувати ще якісь регіони України. Ось про що цей сигнал.

І новий президент, за якого голосували по 80% мешканців потенційних регіонів російської окупації, ну мав би звернутися до них і сказати: "Панове, або як він там, парни і дівчата, оставайтесь с нами, мы вас никому не отдадим". Але цього всього не прозвучало. Сказали, що сподіваються на міжнародне співтовариство. А ми знаємо, як міжнародне співтовариство реагує, коли Росія починає стріляти. Воно "висловлює глибоку занепокоєність". Ще б не вистачало, щоб у цій ситуації прес-служба нового президента "висловлювала глибоку занепокоєність". Тоді вже буде все - аут", - додав Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові ефектно ліквідували снайперів бойовиків

Володимир Зеленський вважає, що Центральна виборча комісія затягує оголошення офіційних результатів виборів. Він переконує, що ЦВК робить це навмисно, аби не дати йому можливості "навіть думати" про розпуск парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Публіцист жорстко розкритикував Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути