Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2013 16:00

Пшонка запевнив, що за "поправку Кличка" нікого не каратимуть

Пшонка запевнив, що за "поправку Кличка" нікого не каратимуть
Віктор Пшонка. Фото: argumentua.com

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо нібито фальсифікації тексту законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України, в якому була скандальна "поправка Кличка".

Про це йдеться у письмовій відповіді генерального прокурора України Віктора Пшонки на ім'я голови Верховної Ради Володимира Рибака, пише "Тиждень"

"Проведеними почеркознавчою та комплексною експертизами документів підтверджено, що підпис на документах з поправками до цього законопроекту поставлений саме Бриченком І.В (народний депутат від "Батьківщини" - Ред.). Експерти виключають можливість застосування монтажу в підписаних ним документах", - йдеться у відповіді Пшонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихід ЄС та України з кризи похитне стабільність Росії

Також генпрокурор повідомив, що Бриченко під час проведення слідчих дій відмовився співпрацювати зі слідством і не надав зразків свого підпису, тому для судової експертизи використовувалися оригінали його підпису з інших документів.

"На підставі отриманих доказів слідчий дійшов висновку про відсутність події кримінального правопорушення, а саме факту фальсифікації тексту законопроекту № 2054-а "Про внесення змін до Податкового кодексу України про облік та реєстрації платників податків", на що вказувала депутат Продан О. (фракція УДАР - Ред). у своєму зверненні", - повідомляється в документі.

У Генпрокуратурі вважають, що претензії Бриченка щодо недостовірності поправок безпідставні.

"З урахуванням викладеного 04.11.2013 прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі пункту 1 частини 1 статті 284 КПК України. Прокуратурою Києва перевірено законність прийнятого органом слідства рішення. Підстав для її скасування немає", - підкреслюється у відповіді генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не звільнятиме Тимошенко - Яценюк

Нагадаємо, 24 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків. Опозиція заявила, що таким чином готуються підстави для нереєстрації кандидатом у президенти Віталія Кличка, котрий має право на проживання в Німеччині. Автором скандальних поправок до Податкового кодексу, називали депутата "Батьківщини" Ігоря Бриченка. При цьому він не голосував за цей законопроект в цілому, а згодом взагалівідхрестився від скандальних поправок.

Депутат від УДАРу Оксана Продан подала до Генпрокуратури скаргу на фальсифікацію "поправки проти Кличка". Однак 7 листопада міліція закрила кримінальне провадження щодо ймовірної фальсифікації документів під час ухвалення законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу, оскільки усі проведені експертизи вказали на справжність документів. 8 листопада президент Віктор Янукович підписав цей закон про внесення змін до Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка запевнив, що за "поправку Кличка" нікого не каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути