Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2013 16:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка хоче примусово доставити Тимошенко в суд і лякає новими справами

Пшонка хоче примусово доставити Тимошенко в суд і лякає новими справами
За словами Пшонки, у разі, якщо Тимошенко не буде доставлена ??до суду, судове рішення все одно ухвалять. Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура розглядає можливість звернення до суду щодо примусової доставки екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання у справі ЄЕСУ.

"Тимошенко повинна постати ??перед судом, тому в частині її хвороби є висновок судової медичної експертизи про те, що вона може співпрацювати зі слідством і судом", - заявив у ході брифінгу в Одесі генпрокурор Віктор Пшонка.

"Є висновок кваліфікованої комісії МОЗ, де написано, що курс лікування вона пройшла, і підлягає виписці, тому прийде час, і, не виключено, що держобвинувачення поставить перед судом, а суд зобов'язаний винести рішення в частині того, щоб Тимошенко була доставлена ??до суду і стала учасником судового процесу", - заявив він.

Крім того, він додав, що навіть у разі, коли Тимошенко не буде доставлена ??до суду, судове рішення буде ухвалене.

"Юлія Тимошенко у шістнадцятий раз відмовляється від появи на судовому засіданні у Харкові... знайдіть мені, в якому законі виписано, що якщо Тимошенко не хоче йти до суду, судового рішення не повинно бути? Ні, воно має бути, і буде. Не сьогодні, завтра, але рішення повинно бути", - заявив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники опублікували відео, на якому Тимошенко відмовляється їхати в суд

Він також додав, що інші кримінальні справи, які наразі розслідуються відносно Тимошенко, близькі до того, щоб бути переданими на розгляд до судів.

"Є кримінальні справи, які розслідуються, і вони на стадії завершення. Вони також будуть направлені до суду", - заявив Пшонка.

Як відомо, Тимошенко більше року відмовляється приїжджати до суду.

У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єру пред'явлені звинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах у період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку, (ч. 3 ст. 212 КК); вчинення злочину шляхом службової підробки (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Нагадаємо, у вівторок суддя Костянтин Садовський знову відклав розгляд справи через відсутність Тимошенко до 21 травня.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка хоче примусово доставити Тимошенко в суд і лякає новими справами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути