неділя, 24 грудня 2017 10:30

"Прожили, і слава Богу" - нардепи оцінили результати 2017-го

Автор: facebook.com/borislav.bereza
  Година запитань до уряду в парламенті. 22 грудня 2017 року
Година запитань до уряду в парламенті. 22 грудня 2017 року

22 грудня завершилося останнє цього року пленарне засідання Верховної Ради. Наступного разу парламент збереться 16 січня 2018-го.

Народні депутати одним із головних досягнень за рік назвали запровадження безвізового режиму. Багато чого не дотисли. Визнають: не домоглися головного - повернення миру в Україну.

"Із хорошого тільки безвіз. Людям відкрили вікно втекти. Не закінчилася війна. Нема обміну полоненими. Чотири зірваних склади. Усі прийняті реформи — медична, пенсійна, освітня — ведуть до поглибленого провалу України", - сказала позафракційна Надія Савченко.

"Надважким" назвав 2017 рік народний депутат Борислав Береза.

"Цей рік відкрив українцям вікно в Європу: асоціація з Євросоюзом, безвіз. Друга велика перемога — це реформа децентралізації. Найбільші бюджети за історію України. За своє місто можу сказати: ремонтують дороги, які 20 років не ремонтували. Звичайно, за рік усе фізично і фінансово це не можливо зробити... Із негативів — продовжується російська агресія, гинуть наші хлопці, є поранені. Із цієї ситуації треба виходити. Сподіваюся, 2018 рік буде переломним, якщо вдасться залучити миротворчий контингент на окупованій території і розширити санкції", - зазначив нардеп від БПП Ігор Артюшенко.

"Хотілось би підсумовувати рік перемогою. Говорити про батьків цієї перемоги. Але. Ми цей рік не втратили просто так. Продовжуємо будувати одну з найпотужніших світових армій. На жаль, ми не просунулися ні на метр у Криму, нічого не зробили для реформування судової системи, не повертається довіра до українських судів — це найбільший мінус. Але все ж ми живі. Слава Богу, у Києві нема війни. Плани Росії розділити Україну по Дніпру не збулися", - наголосив "фронтовик" Юрій Береза.

Позафракційний Володимир Парасюк прогнозує продовженя боротьби: "Не дали можливості Порошенку та його узурпаційній владі знищити НАБУ. Але ця війна продовжиться після Нового року".

"Своїми діями в парламенті прибираємо вади, які не дозволяють економіці рухатися вперед. Провели децентралізацію, яка дає більше повноважень для розвитку місцевих громад. Позбавляємось тягаря штучних обмежень і ліцензій, які заважають реалізовуватися в бізнесі. Відкриття реєстрів, впровадження антикорупційних законів дає ефект, який дозволить країні розвиватися з кожним роком", - з оптимізмом підсумував роботу заступник глави фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко лаконічно підсумував: "Прожили і слава Богу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало, кого б українці провели у нову Верховну Раду

26-29 грудня і 2-5 січня 2018 року народні депутати працюватимуть із виборцями. На 9-12 січня запланована робота в комітетах, комісіях і фракціях. Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 16 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Прожили, і слава Богу" - нардепи оцінили результати 2017-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути