четвер, 06 лютого 2020 14:22

Провал земельної реформи буде початком політичного кінця Зеленського

Провал земельної реформи буде початком політичного кінця Зеленського
Для більшості людей все, що робиться в країні, це Зеленський, каже експерт.

Якщо законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення не ухвалять, це буде початком політичного кінця для президента Володимира Зеленського.

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

"У парламенті буде спекотно. Вже бачили протистояння. У самій "Слузі народу" не вистачає голосів. Кажуть, що нібито домовились з ОПЗЖ. Це торги.

Вчорашні обшуки на "1+1" - конкретний натяк конкретній групі у СН, щоб тиснути кнопки. Бо не хоче голосувати група Коломойського. Задіюються всі можливі способи.

Швидше за все, законопроєкт підтримає "Голос". Вони, як і "Європейська солідарність", ментально за ринок землі, правоцентричні. Якби були проти, це б виглядало дивно. Торги триватимуть до кінця дня.

У принципових питаннях треба шукати інших, хто б голосував зі "слугами"

Президент їздив до "слуг", бо це його фракція. Формально, арифметично, Зеленському вистачає голосів тільки СН. Але часто, у дуже принципових питаннях, йому доводиться знаходити інших, хто голосував би разом із його фракцією.

Падіння популярності, яке зараз відбувається у прем'єра, спікера, парламенту, "Слуги народу", колись почне торкатися конкретно і Зеленського. І він це розуміє. Для більшості людей все, що робиться в країні, це Зеленський.

Поїхав на фракцію, щоб показати депутатам, наскільки це важливо для президента. Що неголосування за закон буде викликом особисто для нього. Ну і дав певні гарантії. Депутатів ж місяцями лякають про розпуск парламенту.

Президент - це президент. А не коли Єрмак чи Богдан ходить по фракції та домовляється.

Закон має бути проголосований. Уявіть собі ситуацію, як виглядатиме Зеленський перед суспільством. Отримав 73%, у нього більшість і не може "пробити" принципове питання. Якщо він не зможе це зробити, це буде початком його політичного кінця. Бо тоді виглядатиме, що він не сильний і не потужний", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійку нардепів показали у слайдшоу

Десятками років щодо ринку землі людям нав'язувалася думка про "іноземців", що "все буде погано", говорить політтехнолог.

"Я особисто за ринок землі. Але значна частина суспільства не підтримує. І "Батьківщина" Тимошенко відчувають певний мандат, щоб виступати проти. Тому вони такий драйвер цього протесту", - каже Голобуцький.

Сьогодні Верховна Рада у другому читанні розгляне законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення. Пропонується, що купувати землю зможуть лише громадяни України, компанії, засновані українцями, держава та місцеві громади.

Зараз ви читаєте новину «Провал земельної реформи буде початком політичного кінця Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути