Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 16:05

Провайдер Wnet вважає обшуки СБУ необґрунтованими

Провайдер Wnet вважає обшуки СБУ необґрунтованими
Загальний фінансовий збиток від обшуків в компанії оцінюють в 3 млн гривень

Інтернет-провайдер Wnet (Дабл-Ю Нет Україна) назвав необґрунтованими та безпідставними обшуки в офісі компанії, проведені співробітниками Служби безпеки України (СБУ) 1 червня 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Wnet.

Наголошується, що обшук проводили протягом 17 годин. Були вилучені маршрутизатори, сервери і жорсткі диски, що забезпечують роботу мережі, а також більше половини офісних ноутбуків. Загальний фінансовий збиток у компанії оцінюють в 3 млн грн. У прес-службі підкреслили, що окремо вилучено понад 70 тис. грн волонтерської допомоги ВСУ, створені технологічні проблеми, постраждала ділова репутація компанії.

У компанії переконані, що дії СБУ прямо загрожують стабільному наданню телекомунікаційних послуг клієнтам компанії - бізнесу, державним структурам та органам влади, серед яких: система держзакупівель ProZorro, низка посольств і міжнародних організацій, Консультативна місія ЄС в Україні, а також комплексна система відеоспостереження столиці.

За версією СБУ, ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" має взаємоз'єднання мереж з ТОВ "КримКом Південь" (оператор, що знаходиться в Криму, зареєстрований за законодавством РФ). Проте, в компанії відзначають, що в квітні 2016 року, був укладений договір на надання послуг між ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" і ТОВ "Кримком Україна".

Крім того, компанію звинувачують у забезпеченні транзиту трафіку каналами передачі даних на територію АР Крим.

Президент Wnet Олексій Клєщевніков заявив, що "Дабл-Ю Нет Україна" не веде господарську діяльність та не надає телекомунікаційні послуги на території АРК і ніколи не мала власних каналів в АРК. Більш того, за його словами, компанія є інтернет-провайдером, а не оператором зв'язку, що експлуатує мережу.

"Відповідно, не має з'єднань з чужими мережами, тому не може мати взаємоз'єднання мереж з ТОВ "Кримком Південь". У грудні 2016-го співробітники НКРЗІ, державного органу контролю у сфері телекомунікацій, провели планову перевірку ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна". Будь-яких порушень порядку маршрутизації трафіку виявлено не було", - заявив президент компанії.

Він звернув увагу, що компанію звинувачують у "Фінансуванні посягання на територіальну цілісність та конституційний лад України (ч. 3 ст. 110_2 Кримінального кодексу України), акцентуючи увагу на цифру у понад 300 000 грн.

"Фактом є те, що ТОВ "Кримком Україна" - український оператор, з яким у компанії "Дабл-Ю Нет Україна", як і в інших українських операторів/провайдерів, що діють господарські договори, за якими здійснюються взаєморозрахунки за надані послуги. За таким же договорами "Дабл-Ю Нет Україна" і "Кримком Україна" ведуть взаємні розрахунки. За 2 роки "Дабл-Ю Нет Україна" сплатила "Кримком Україна" близько 300 000 грн. "Кримком Україна" сплатила "Дабл-Ю Нет Україна" за цей же період близько 200 000 грн. Це операційна діяльність, яка здійснювалась у межах України. При цьому фактом є те, що за останні 2 року компанія перерахувала до бюджетів всіх рівнів понад 10 000 000 грн податків і зборів, а також волонтерська допомога на потреби ЗСУ, зібрана з особистих коштів працівників компаній, становила близько 1 000 000 грн", - заявив Клєщевніков.

Він також повідомив, що за минулий тиждень компанія провела низку консультацій з міжнародними організаціями та зарубіжними партнерами, серед яких: представництво бізнес-омбудсмена в Україні, посольство Великої Британії в Україні, посольство США в Україні, Офіс із залучення та підтримки інвестицій при Кабінеті міністрів України.

"Ми отримали підтримку і запевнення в наданні допомоги в межах повноважень цих організацій. Будь-який бізнес веде спілкування з державою на різних рівнях: фіскальному, правовому і з лінії безпеки. Таке спілкування не завжди проходить гладенько. Протягом майже 20 років роботи компанії на ринку нам завжди вдавалося знаходити способи законної взаємодії з будь-якими державними органами України. Але існують священні поняття, якими ми не торгуємо: честь, совість і патріотизм. Чому з компанії патріотів намагаються зробити зрадників Батьківщини? Кому і навіщо це потрібно? З якою метою формують образ внутрішнього ворога, коли у країни зовнішніх ворогів достатньо?" - резюмував президент компанії.

Зараз ви читаєте новину «Провайдер Wnet вважає обшуки СБУ необґрунтованими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути