Ексклюзиви
неділя, 19 травня 2013 18:33

Провадження через побиття журналістки відкрили за двома статтями - МВС

Провадження через побиття журналістки відкрили за двома статтями - МВС
Ольга Сніцарчук. Фото: radiosvoboda.org

Кримінальне провадження за фактом побиття журналістки Ольги Сніцарчук відкрито за двома статтями Кримінального кодексу.

Як повідомляє прес-служба МВС, слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції відкрито провадження за ч. 1 ст. 125 "Умисне легке тілесне ушкодження" та ст. 171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Розпочато досудове розслідування.

Водночас інформація щодо кримінального провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень фотографу Владу Соделю на сайті МВС відсутня.

Як повідомлялося, у суботу Сніцарчук та Содель були побиті молодиками спортивної зовнішності, які прийшли з мітингу, організованого Партією регіонів, і зав'язали бійку з прихильниками ВО "Свобода" на вулиці Велика Житомирська.

За словами Соделя, молодикам не сподобалося, що журналісти знімали бійку. Він також стверджує, що міліція не втручалася в інцидент попри неодноразові прохання захистити журналістів.

Пізніше міліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень Сніцарчук за ч. 1 ст. 125 "Умисне легке тілесне ушкодження".

Журналісти на народні депутати у суботу ввечері прийшли під будівлю МВС вимагати перекваліфікації статті на "Перешкоджання журналістській діяльності", оскільки вона передбачає більш суворе покарання.

Як повідомила увечері прес-служба "Батьківщини", група опозиційних депутатів та журналісти домоглися перекваліфікації справи на 171 статтю КК.

За словами нардепа Андрія Шевченка, журналістам та нардепам про це повідомили під час зустрічі з керівництвом Управління МВС в місті Києві.

"Також під час зустрічі домовлено, що сьогодні буде прийнята заява про злочин щодо нападу на Влада Соделя – раніше міліція відмовлялася її приймати", - йшлося в повідомленні прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «Провадження через побиття журналістки відкрили за двома статтями - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути