Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 19:30

Протягом 9 місяців між Україною та Ізраїлем запровадять безвізовий режим

Введення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем стане можливим протягом року. Так вважають українські та ізраїльські депутати. Про це йшла мова на зустрічі делегацій Верховної Ради України і Кнесета Ізраїлю.

Зокрема, керівник української делегації, голова міжпарламентської групи Україна-Ізраїль Олександр Фельдман вважає, що це питання може бути вирішене вже восени.

Співголова групи Україна-Ізраїль, депутат Кнессета Михайло Нудельман прогнозує, що безвізовий режим вдасться упровадити протягом 9-10 місяців.

Депутат Кнессета Зєєв Елкін висловив думку, що в парламентах обох країн вдасться швидко зібрати могутнє парламентське лобі для вирішення даного питання.

Депутати обох країн, як на позитивний приклад, посилаються на введення безвізового режиму між Росією та Ізраїлем.

До речі, Україна вивчає вивчає можливість введення безвізового режіму для громадян Ізраїлю з квітня 2008 року.

Проте головною проблемою на шляху до безвізового режиму між Україною та Ізраїлем Олександр Фельдман вважає те, що проблеми пенсійного забезпечення вихідців з України в Ізраїлі не вирішені.

Мова йде про 32 тисячі осіб, в першу чергу про гарантійне пенсійне забезпечення тим, хто виїхав з України після 1992 року. Наступним кроком буде вирішення даного питання для тих, хто виїхав до Ізраїлю до 1992 року.

За словами Олександра Фельдмана, фактично всі проблемні питання у сфері розробки законодавчих документів вирішені і проект Україна-Ізраїль підготовлений, стоїть лише питання політичної стабільності, коли парламент зможе без зволікань приймати необхідні закони.

У свою чергу народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль прогнозує, що вирішення пенсійної проблеми не буде надмірним навантаженням для держбюджету.

Крім того, Фельдман відзначив, що це швидше питання не грошей, а моралі. "Наші колишні громадяни не повинні бути для нас колишніми", - сказав він.

Зєєв Елкін також повідомив, що не бачить проблем з боку ізраїльського уряду, зокрема Міністерства внутрішньої безпеки. "Ми не маємо надмірного страху щодо нелегальної міграції.

Коли буде пройдений перший етап, тобто, вирішена пенсійна проблема, ми гарантуємо могутній парламентський тиск в Кнесеті для максимально швидкого впровадження безвізового режиму", - сказав він.

Нагадаємо, вказівку готувати угоду з Україною про взаємне скасування віз МЗС Ізраїлю отримало ще у серпні минулого року, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Протягом 9 місяців між Україною та Ізраїлем запровадять безвізовий режим ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути