четвер, 08 липня 2021 02:02

Протягом 2022 року Україна отримає свій бойовий "москітний флот" - міністр оборони

Протягом 2022 року Україна отримає свій бойовий "москітний флот" - міністр оборони
У України буде свій флот. Фото: Укрінформ

Не пізніше ніж у 2022 році Україна отримає "москітний флот" з бойовими можливостями.

"Це не секрет, особливо для росіян, що ми маємо насправді. У нас немає реальної зброї, яке може зупинити вторгнення з моря. Але дуже скоро, я думаю, не пізніше, ніж наступного року у нас буде, за допомогою від Сполучених Штатів, Сполученого Королівства, кілька маленьких кораблів, "москітний флот", але з реальними бойовими здібностями: з сучасними протикорабельними ракетами, сучасним електронним зброєю, яке дозволить нам представляти певну загрозу російським морським силам", заявив міністр оборони Андрій Таран на конференції з питань українських реформ у Вільнюсі, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми працюємо над створенням великих здібностей. Цього року я підписав наказ про придбання для флоту нових систем протикорабельних ракет, які будуть розташовані на березі. Ми думаємо про те, який тип протикорабельних ракет ми придбаємо і звідки, щоб встановити на корвет, який ми будуємо в Туреччині", - зазначив Таран.

Міністр розповів про спроби розвинути можливості з ударними вертольотами. "Ми робимо нові лопасті для наших ударних вертольотів, і вони також отримають нові протикорабельні ракети, які можуть бути використані проти ворога", - пояснив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не заважала навчанням Sea Breeze - Пентагон

У жовтні 2020 року Великобританія і Україна домовилися про виробництво ракетних катерів для ЗСУ. В рамках договору буде залучатися фінансування Британської експортно-кредитного агентства в розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Домовленість передбачає переоснащення українських Збройних сил сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному і Азовському морях.

"Москітний флот" - флот швидкохідних і маневрених малих бойових кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Протягом 2022 року Україна отримає свій бойовий "москітний флот" - міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути