Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 09:04

Проти Льовочкіна і Бойка повстали Колесніков і Клюєв (ФОТО)

Автор: Українська правда
  Умовна група анти-Фірташ: Колесніков, брати Клюєви, Шуфрич
Умовна група анти-Фірташ: Колесніков, брати Клюєви, Шуфрич
Внутрішньофракційна боротьба в Партії регіонів різко загострилася - з партії можуть виключити деякі впливові фігури, пише "Сегодня".

У ПР, не дивлячись на її зовнішню єдність, існує безліч груп впливу: по-перше, група Сергія Льовочкіна-Юрія Бойка (обидва вважають близькими до власника "Росукренерго" Дмитра Фірташа і радикально налаштовані проти Тимошенко), по-друге, група Ріната Ахметова-Бориса Колесникова, по-третє, група Андрія Клюєва - донецького бізнесмена, якого вважають найактивнішим прихильником союзу "Регіонів" і БЮТ.

В середу на засіданні фракції у присутності Віктора Януковича між цими групами сталося відкрите зіткнення. Колесников за підтримки Клюєва (і при схвальному гулі фракції) звинуватив Льовочкіна і Бойка в тому, що він переслідує депутатів-"регіоналів" (нібито Льовочкін намагався організувати порушення кримінальних справ проти депутата Грицака).

Ті у відповідь звинуватили Клюєва в тому, що той "працює на Юлю", так само як і згаданий вище Грицак.

"Насправді, всім вже просто набридло, що на Януковича визначальний вплив робить одна група - Льовочкіна і Бойка. Ось і прорвало", - підсумував один з учасників зборів в середу, пише "Сегодня".

Фірташ і Тимошенко - близькі один до одного. Їм є про що домовлятися

Неофіційно, обидві сторони конфлікту визнають, що ситуація загострюється. "Наступного понеділка ми поставимо питання про виключення Льовочкіна і Бойка з партії. Вони намагаються перетворити партію на інструмент політики "Росукренерго". Вони втягнули нас в авантюру з відставкою уряду, хоч і було зрозуміло, що голосів не вистачить", - заявив один з їх впливових противників в ПР.

Нардеп з групи Льовочкіна - Бойко ці звинувачення спростовує. "Та причому тут "Росукренерго". Справа зовсім в іншому. За цим скандалом стоїть Віктор Медведчук. Він діє руками деяких наших однопартійців. Навіщо йому це треба? Він просто дуже сильно хоче повернутися у велику політику. А повернутися він може лише одним способом - через створення ПР-БЮТ, щоб в новому уряді отримати високу посаду. А створення ПР-БЮТ в партії не хочемо лише ми. Тому Медведчук і плете проти нас інтригу. До речі, ви знаєте, що Медведчук якось навіть бився з Льовочкіним? Це ще при Кучмі було. Вони давно один одного не люблять", - заявив він.

Один з близьких до групи Ахметова-Колесникова нардепів говорить, що проюліних симпатій у них немає: "Ми проти Тимошенко. Але ми і проти авантюр зі складанням мандатів і достроковими виборами в Раду, якими марить Льовочкін, - з цього нічого не вийде. Просто потрібно йти на президентські вибори з опозиції і перемагати. А що стосується того, хто за Юлею, то я не виключаю, що незабаром у рядах її прихильників опиниться і Фірташ, і його люди в нашій партії. Фірташ і Тимошенко - духовно близькі один до одного за своїми підходами до бізнесу і взагалі по життю. Їм є про що домовлятися. Не випадково вже з"явилися відомості, що Фірташ зараз намагається через Геннадія Москаля увійти в контакт з Юрієм Луценком. А там де Луценко, там і Юля", - сказав нардеп.

Те, що ситуація в ПР не проста, підтвердила нардеп Ганна Герман: "У партії є різні люди, це сильні особистості, між якими тертя неминучі. Я не виключаю, що може бути поставлене питання про виключення з партії Льовочкіна і Бойка, проте думаю, що цього вдасться уникнути. У нас є сильний лідер, який здатний об"єднати партію. Думаю, завдяки цьому нам вдасться зберегти єдність, і до президентських виборів ми підійдемо, не втративши жодного зі своїх сильних гравців".

За матеріалом: Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Проти Льовочкіна і Бойка повстали Колесніков і Клюєв (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути