Ексклюзиви
субота, 21 червня 2008 19:08

Проти українських миротворців в Абхазії можливі провокації

У разі введення українських миротворців до Абхазії проти них спочатку можливі провокації.

Про це в коментарі УНІАН сказав незалежний військовий експерт, оглядач радіо "Свобода" Коба Ліклідзе.

"Якщо в Абхазії встануть українські миротворці, то в перші дні та тижні цілком можливий проти них ряд провокацій, навіть військових атак, щоб показати неспроможність українських миротворчих сил", - сказав Ліклідзе.

На його думку, буде краще, якщо в Абхазії розміститься поліція ООН і ЄС.

"Бойових зіткнень в зоні конфлікту немає, в основному проти грузинського населення здійснюються сезонні напади невідомих бандформувань, наприклад, під час урожаю і т.д., що носить, швидше, кримінальний характер, ніж політичний. І у такому разі ефективними будуть поліцейські підрозділи", - додав він.

Експерт упевнений, що Грузія змогла б навести лад своїми силами за 2-3 тижні, але грузинська поліція не може діяти в зоні конфлікту зі зброєю в руках.

Водночас Ліклідзе припускає, що РФ не зможе перешкодити Україні ввести своїх миротворців до Абхазії.

"Ну, напасти на Україну вона не зможе. Україна - це не Грузія початку 90-х. І скільки можна використовувати як розмінну монету кримське питання. А в 2017 році російському флоту доведеться залишити Крим, так само як і російські бази залишили Ахалкалакі та Батумі. Треба змиритися і не робити подальших помилок проти України. Вона сильна держава, щоб відбити нападки Росії, незважаючи на прив`язку до російської економіки", - вважає він.

Він нагадав, що російські труби з енергоресурсами для Європи проходять через Україну. "Росії треба відійти від рецидивів "холодної війни" і почати грати позитивну роль для своїх сусідів, що піде їй більше на користь. Час "старших братів" та імперських амбіцій пройшов. Не думаю, що істерія проти Грузії і України на користь російського народу", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Проти українських миротворців в Абхазії можливі провокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути