Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 12:10

Проти суддів КС відкрили кримінальне провадження

Проти суддів КС відкрили кримінальне провадження
Ярослав Юрчишин на мітингу. Фото:facebook.com/yaroslav.yurchyshyn

Народний депутат від партії Голос Ярослав Юрчишин подав заяву про відкриття кримінального провадження проти суддів Конституційного суду щодо ймовірної змови з метою захоплення влади. Про це нардеп повідомив під час мітингу "Відправимо суддів-зрадників до Ростова".

"За моїм поданням відкрите провадження про можливу змову конституційних суддів з метою захоплення влади. Це дозволить усунути причетних до правопорушення суддів без руйнування інституції Конституційного суду. Щоб потім наповнити її гідними кандидатами через конкурси", - написав нардеп у Facebook.

Юрчишин зазначає, що ситуація має вирішуватись у правовому, а не політичному полі.

"Cьогодні українці показали, що не дадуть російським прихвостням та олігархічним найманцям керувати країною і знущатися над українською Конституцією. Щонайменше треба відсторонити від влади зрадників і законними методами наповнити його тими людьми, які справді відстоюватимуть основний Закон України. І всіма можливими у правовому полі способами цього досягатимемо, зокрема своїм правом на мирний протест, - додав нардеп.

У вівторок стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють Реєстр електронних декларацій. Вчора через це президент Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО, де йшлося про загрози національній безпеці. Біля Конституційного суду України проходить громадська акція "Відправимо суддів-зрадників до Ростова".

Зараз ви читаєте новину «Проти суддів КС відкрили кримінальне провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути