Ексклюзиви
середа, 30 жовтня 2013 16:20

Проти Маркова ще з'являться кримінальні справи — політолог

Проти Маркова ще з'являться кримінальні справи — політолог
Ігор Марков. Фото: vesti.ua

Політолог Андрій Золотарьов вважає, що екс-нардепа Ігоря Маркова залишать за ґратами.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Ця ситуація нагадує 1937-й рік, коли багато тих, хто доклав руку до побудови радянської репресивної машини, опинилися за ґратами. Їм закидали: "За что боролись, на то и напоролись". Так і з Марковим. Людина, яка будувала фундамент нинішньої владної системи, через проблеми у стосунках із представниками влади потрапила у її лещата.  Його справа притягнута за вуха, з ним сумнівно поступили з правової точки зору - за хуліганку запобіжним заходом є арешт. Затримання — явний доказ того, що була команда його закрити. Зараз проти нього з'являться ще кримінальні справи", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський суд відхилив позов Маркова до Рибака

Золотарьов вважає, що проблема Маркова нагадує політичну розправу із людиною, яка порушила внутрішні правила гри.

"Він досить однозначно виступив проти євроінтеграції. Але головне — вів тривалу внутрішньо-видова боротьба на Одещині. Мав конфлікт із Сергієм Ківаловим та Олексієм Гончаренком. Крім того, була особиста образа. Тому політичне рішення по ньому прийнято. Воно буде виконуватися. Заяви Держдуми про те, що його треба звільнити, не допоможуть. Бо реакція нашої влади тут має зворотній ефект", - зауважив політолог.

Коментуючи заяву адвоката екс-нардепа про те, що в ув'язненого погіршився стан здоров'я, він наголосив: "Це може бути перебільшення. У нас будь-яка людина, яка має поважний статус, потрапивши у в'язницю, різко починає хворіти. Рудьковського в кріслі возили, хвора Тимошенко, у Мельника був підвищений артеріальний тиск, хоча це не завадило йому втекти. Це такий синдром українських можновладців, які опинилися за ґратами".

Нагадаємо, Маркова затримали 22 жовтня під час допиту у будівлі обласного управління внутрішніх справ в Одесі. Інкримінують організацію і побиття учасників пікету в 2007 р. 23 жовтня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Маркова - арешт до 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Проти Маркова ще з'являться кримінальні справи — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути