пʼятниця, 17 серпня 2012 11:39

Проти Луценка можуть відкрити ще одну справу - експерт

 Проти Луценка можуть відкрити ще одну справу - експерт
Віктор Небоженко: "У тих, хто при владі, погані стосунко із законом". Фото: ukr.obozrevatel.com

Проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка можуть відкрити нові справи, щоб показати, що "міліціонер повинен сидіти у в'язниці".

Так політолог Віктор Небоженко прокоментував Gazeta.ua вирок Луценку по другій справі, який було винесено сьогодні.

"Перш за все, цей вирок несправедливий. А до несправедливого вироку не ставитися м'який або жорсткий. Звичайно ж, вони повинні були його до нового року вже і випустити, тому що, все що можна, вони вже зробили проти Луценка - і покарали його, і показали всім опозиціонерам, як вони будуть поводитися з будь-якою людиною", - зазначив він.

Небоженко припускає, що проти екс-міністра можуть відкрити ще одну справу.

"Швидше за все, ми маємо справу з людьми, які готові далі дотискати і принижувати Луценка і відкриють чергову якусь справу проти нього. Ось які у нього, на жаль, перспективи, - зазначив він. - Ми не знаємо, що це за справа, але завтра вийде якийсь спритний заступник генерального прокурора і скаже, що розкрили нові жахливі зловживання Луценка під час його роботи в міністерстві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Луценку мало не довів автора Кримінального кодексу до лікарняного ліжка

Відповідаючи на запитання, навіщо це потрібно владі, адже Луценко і так уже перебувати за гратами, експерт зазначив: "Люди, які прийшли до влади, мають дуже погані відносини із законом. В цьому випадку, вони ховалися все життя від закону. А зараз, коли прийшли до влади, вони використовують закон для досягнення своїх цілей - економічних, політичних".

"Вони його не залишать в спокої, тому що повинні показати, що міліціонер повинен сидіти в суді", - упевнений політолог.

Він додав: "Жодної юридичної раціональності у звинуваченнях Луценку ні в сьогоднішньому ні в тих, які ще будуть, немає".

У той же час, на думку Небоженка, Луценка можуть звільнити достроково, якщо в країні буде дуже погана ситуація. "Якщо завтра в країні наступить досить погана ситуація, то їм доведеться якось нормалізувати її. А ??якщо вони як і раніше будуть бачити, що Україна ламається і гнеться, то підуть ще й нові арешти, а Луценко буде продовжувати сидіти", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче "обкласти Луценка і Тимошенко червоними прапорцями вироків" - експерт

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд міста Києва засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на два роки обмеження волі по кримінальній справі щодо службової недбалості у рамках розслідування справи по отруєнню екс-президента Віктора Ющенка. При цьому суд застосував норму законодавства про поглинання менш суворого покарання більшим, таким чином, оскільки Луценко вже засуджений до 4 років ув'язнення, то цей термін не змінюється.

 

Зараз ви читаєте новину « Проти Луценка можуть відкрити ще одну справу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути