вівторок, 25 червня 2019 13:38

Проти конкурентів Порошенка вбухали щонайменше 6,5 млн грн на "чорнуху" у Facebook

Проти конкурентів Порошенка вбухали щонайменше 6,5 млн грн на "чорнуху" у Facebook
В інтересах Петра Порошенка було витрачено найбільше грошей на "чорнуху" під час виборів. Фото: Reuters

Упродовж президентської кампанії знайшлося щонайменше 35 сторінок у Facebook, із яких транслювали рекламу проти 4-х основних кандидатів.

Об'єктами "чорнушних" кампаній стали Анатолій Гриценко, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, а найбільше – Володимир Зеленський, повідомляє рух "Чесно"

Щонайменше $250 тис. (понад 6,5 млн грн) на антирекламу було витрачено в інтересах Порошенка та проти його основних конкурентів.

Розмір видатків усіх сторінок у березні-квітні становив $264 тис. або 7 млн грн. Ця сума відображає лише мінімальний доведений поріг витрат на "чорнуху", адже дані Facebook не враховують оплат за просування цих сторінок до березня.

Деякі сторінки з "чорнухою" розкручували щонайменше з літа 2018-го.

Гроші Facebook отримав за рекламування публікацій і сторінок у березні та квітні. До неї не входять витрати на створення картинок і відео, адміністрування сторінок, налаштування реклами, оплату роботи агенцій чи окремих працівників. Також не враховано видатків до березня, тоді як виборча кампанія тривала з 31 грудня. Тобто реальні витрати є значно вищими.

Щодо Зеленського поширювали інформацію про те, що він наркоман, недосвідчений у політиці та маріонетка Ігоря Коломойського. Гриценка – щодо розпродажу зброї за часів, коли він був міністром оборони, а також про те, що його рейтинг низький і не варто марнувати свій голос, віддаючи за нього. Тимошенко – про газові угоди 2009-го, пов'язаність із Путіним і Коломойським, а також про її популізм.

Юрій Бойко став єдиним рейтинговим кандидатом у президенти, щодо якого активісти не виявили масштабних оплачених кампаній у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів, із ким не буде працювати в новій Раді

Партія "Європейська солідарність" Петра Порошенка оприлюднила список із 50 кандидатів у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради.

Вибори заплановані на 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Проти конкурентів Порошенка вбухали щонайменше 6,5 млн грн на "чорнуху" у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути