Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 12:56

Протест євроблях: у Раді дослухалися до мітингувальників

Протест євроблях: у Раді дослухалися до мітингувальників
Якщо ВР підтримає зміни до законодавства, розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме €2,5-3 тис. Фото: Znaj.ua

Комітет з питань податкової та митної політики пропонує 12 липня винести на розгляд Верховної Ради законопроекти, на ухваленні яких наполягають власники євроблях.

Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна у коментарі "112 Україна".

"Я щойно говорила з членами комітету. Ми написали лист голові парламенту Андрію Парубію про те, що всі члени комітету вимагають включення на завтра на порядок денний цих проектів законів і розгляд їх у першому читанні. Ми не маємо права піти на канікули без розгляду цих законопроектів", - сказала Южаніна.

Вона переконана, що Парубій дослухається.

Ідеться про законопроекти №8487 і №8488, які комітет вніс у Раду 15 червня. Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме €2,5-3 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП не зрозуміли, що під Радою роблять євробляхи

Зранку 11 липня урядовий квартал заполонили власники автомобілів із європейською реєстрацією. Мітингувальники поз'їжджалися з усієї України. Протестують проти свавілля поліції, яка все частіше без причин зупиняє євробляхи.

Зараз ви читаєте новину «Протест євроблях: у Раді дослухалися до мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути