понеділок, 26 грудня 2011 12:48

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Просувань у взаєминах з ЄС не буде до парламенстких виборів - Литвин

Просувань у взаєминах з ЄС не буде до парламенстких виборів - Литвин

Європейський Союз не хоче "відпускати Україну" для того, щоб не посилювати вплив Росії, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Для всіх очевидним остаточно стало, що жодних просувань щодо формалізації наших відносин з Євросоюзом не буде до завершення виборів (до Верховної Ради Україні у 2012 році)", - сказав Литвин в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україну".

Спікер підкреслив: "Можна скільки завгодно говорити про технічне звырювання, про парафування. Але все це технічні моменти. На першому місці стоїть підписання та ратифікація (Угоди про асоціацію Україна-ЄС)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ніхто не хоче глибоко інтегруватись з Росією - експерт

"Особисто в мене складається таке враження, що Європейський Союз не хоче нас остаточно відпустити для того, щоб таким чином - як вони думають - не посилювати Росію. А ми думаємо: "Як домовитися з Європейським Союзом, не образивши при цьому Росію?", - вважає спікер.

У той же час Литвин зауважив, що при цьому далеко не все може обмежитися жовтнем 2012 року, коли будуть проведені парламентські вибори в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію завжди буде дратувати саме існування України - нардеп

"Якщо почитати резолюції, які приймалися з приводу майбутніх виборів (в Україні), в них чітко зафіксовано, наприклад, в документі Європейської народної партії, що вибори ніколи не будуть визнані чесними, якщо у політичному житті вже зараз не будуть брати участь і в майбутньому лідери опозиції, які перебувають в ув'язненні", - нагадав спікер.

Зараз ви читаєте новину «Просувань у взаєминах з ЄС не буде до парламенстких виборів - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути