неділя, 08 квітня 2018 19:46

"Просто підпишіть цю чортову угоду" - помічник розповів, як Манафорт працював з Януковичем

Автор: clker.com
  Костянтина  Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А", не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
Костянтина Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А", не оприлюднюючи більше ніяких деталей.

У судових матеріалах спеціального прокурора США Роберта Мюллера фігурує українець Костянтин Килимник. Його називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А". Він може бути ключовим свідком у розслідуванні зв'язків передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа з Росією в 2016 році.

Інформація про Костянтина Килимника опублікована після інтерв'ю з ним, листування і розмов, які тривали до 2017 року, повідомляє "Радіо Свобода".

Його справжнє ім'я невідоме. Килимник був керуючим офісом Пола Манафорта, колишнього радника Віктора Януковича. Близько 10 років - з 2005 по 2015 рік - працював у Києві. А також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах в Європі і Африці".

"Манафорт хотів, щоб Янукович був переобраний на другий термін"

Килимник заявив, що Манафорта турбували дві речі: "особисті амбіції та Україна". Він радив Януковичу "зміцнювати зв'язки України з Заходом, в тому числі з допомогою угоди про політичну асоціацію і торгову угоду з ЄС".

Автор: fdlx.com
  Янукович у 2013 році відмовився від співпраці України з Європейським Союзом і уклав угоду з Росією. На фото: Віктор Янукович із президентом РФ Володимиром Путіним
Янукович у 2013 році відмовився від співпраці України з Європейським Союзом і уклав угоду з Росією. На фото: Віктор Янукович із президентом РФ Володимиром Путіним

"Манафорт хотів, щоб Янукович був переобраний на другий термін. Він розумів: угода забезпечить перемогу на виборах", - сказав Килимник. Однак Янукович відмовився від співпраці з ЄС і підписав угоду з РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манафорт затвердив операцію з усунення Тимошенко - The Guardian

"Манафорт сказав Януковичу: "Ви повинні довіряти європейцям, а потім будете вибудовувати відносини з Росією, і з вами все буде в порядку". Всі йому говорили: "Просто підпишіть цю чортову угоду". Та Янукович не послухав, тому його по***ли", - заявив Килимник.

За його словами Манафорт залишив Київ у листопаді 2013 року, за тиждень до того, як Україна відмовилася від угоди з ЄС на Вільнюському саміті, що викликало протести і кровопролиття на Майдані.

Після цього Манафорт припинив спілкування з Януковичем. Але після розгону Майдану 30 листопада 2013-го, політтехнолог відправив Януковичу повідомлення, порадив звільнити тодішнього міністра МВС Віталія Захарченка. Янукович не зробив цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами

Автор: korrespondent.net
  Пол Манафорт після розгону Майдану 30 листопада 2013 року радив Віктору Януковичу звільнити тодішнього міністра МВС Віталія Захарченка
Пол Манафорт після розгону Майдану 30 листопада 2013 року радив Віктору Януковичу звільнити тодішнього міністра МВС Віталія Захарченка

Пізніше в 2014 році Манафорта найняли для реформування "Партії регіонів", за його порадою перейменовану в "Опозиційний блок". Однак влітку між Манафортом і керівництвом знову виникли проблеми через небажання керівництва слідувати його порадам. Манафорт знову залишив Україну.

Килимник допомагав Манафорту отримати гроші, які йому належали за роботу на "Оппоблок". За словами українця, співпраця між ними закінчилася на початку 2015 року, хоча спілкування про справи в Україні продовжувалося.

У 2016 році Манафорт почав працювати на Трампа. Килимник спілкувався з ним "кожні пару місяців", розповідаючи новини про колишніх клієнтів Манафорта. Деякі джерела стверджують, що Килимник вплинув на рішення США надати Україні летальну зброю. Він це заперечує.

Ніхто не знає, як виглядає ця людина

Костянтин Килимник народився в 1970 році і ріс у Кривому Розі Дніпропетровської області. У 1990-х вивчав мови у військовому інституті в Москві. Після розпаду СРСР прийняв російське громадянство. Працював військовим перекладачем у Швеції - в російській компанії, яка експортувала зброю. А потім у московському офісі Міжнародного Республіканського Інституту, що базується у Вашингтоні. Колишні співробітники підозрювали, що він інформує про них російську владу.

Є версія, що Килимник працює на ГРУ - російську військову розвідку. Та він це заперечує. Ніхто не знає, як виглядає ця людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні свідки справи Януковича відсиджуються в Москві

Килимник має майно в Україні та Росії, звідки родом його дружина. У торішньому інтерв'ю розповів, що розділив свій час між Києвом, де працював, і Москвою, де його дружина і дві дочки жили в передмісті Химки.

Під час інтерв'ю не дозволив фотографувати, відреагувавши на приховану спробу зробити фото: "Якщо ти покажеш цю фотографію, я вб'ю тебе, КДБ уб'є тебе ... ГРУ вб'є тебе". Після вересня 2017 року він перестав виходити на зв'язок.

Колишній політтехнолог Віктора Януковича і екс-глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між кампанією Трампа та Росією.

Манафорту у США пред'явили звинувачення у відмиванні грошей, ухилення від сплати податків і шахрайстві. Йому загрожує 305 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «"Просто підпишіть цю чортову угоду" - помічник розповів, як Манафорт працював з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути