понеділок, 10 вересня 2012 16:21

Спецтема: Осінь-2012

Проросійському провокатору український поет відповів віршем Пушкіна

Проросійському провокатору український поет відповів віршем Пушкіна

Український поет Дмитро Павличко, розмовляючи з людьми на суботньому мітингу на підтримку телеканалу ТВі, натрапив на проросійського провокатора. У відповідь зачитав уривок із вірша Олександра Пушкіна "Нет, я не дорожу мятежным наслажденьем".

- Назовите хоть одного великого украинского поэта, - накинувся на Павличка, після того, як той спустився зі сцени мітингу, чоловік середнього віку із вишитим на спині червоної куртки російським прапором. - Назовите себя.
- Я - український поет Дмитро Павличко, - відповів той.
- Хорошо. А еще?, - "росіянин" записував усе на аматорську відеокамеру.



Чоловік почав допитуватись Павличка, чи є в українській літературі щось на зразок роману "Декабристи" Льва Толстого.
- І де ці декабристи? Сьогодні в Росії декабристи заборонені. Сьогодні в Росії царі! Великі святі російської держави. - відповів 82-річний поет. Далі чоловік спитав Павличка, чи він може зацитувати уривок з іншого відомого в Росії вірша - той відповів, що колись співав його. Однак навіть після цього опонент не заспокоївся й попросив Павличка зацитувати щось. У відповідь поет прочитав перші строфи вірша Олександра Пушкіна "Нет, я не дорожу мятежным наслажденьем". Лиш після цього провокатор вимкнув камеру й пішов.

Увесь цей час поряд була знімальна група телеканалу "Нова Одеса". Коли його журналістка спитала Павличка, чого чекати далі, якщо журналістам закривають рота.
- Журналістам треба закривати рота! - відповів на нервах Павличко. - Наші журналісти наполовину всі продажні. Вони шукають тільки смаженого! Вони прийшли сюди - ви думаєте, їм потрібна ідея? Вони хочуть побачити, як Павличко кричить - оце їм потрібно. І тобі також. Я хочу сказати, що в нас нема вже тут інтелігенції української. Вона у пані Герман підлогу миє.

Також Павличко заявив, що його як опозиціонера вже не пускають на зустрічі з українськими школярами. Хоч його вірші - у шкільній програмі.

Нагадаємо, на столичному мітингу проти відключення телеканалу ТВі з ефіру зібрались кілька тисяч людей. Керівництво телекомпанії оголосило безстрокову акцію непокори.

Опубліковане відео є частиною документального проекту "Двадцять друга осінь", над яким працюють журналісти gazeta.ua. Його мета - на тлі виборів показати, чим живе українське суспільство, до чого прагне і чого зараз у силах досягти. З ідеями та зауваженнями щодо проекту пишіть на 22 [at] gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Проросійському провокатору український поет відповів віршем Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути