Ексклюзиви
середа, 25 березня 2015 17:28

Проросійське оточення Порошенка перемогло - блогер про "війну" з Коломойським

Проросійське оточення Порошенка перемогло - блогер про "війну" з Коломойським
Ігор Коломойський

В оточенні Порошенка перемогли проросійські сили.

Таку думку висловив відомий блогер та публіцист Сергій Іванов, пише "Гал-інфо"

Він висловив здивування, чому боротьба з олігархами розпочалась не з проросійських олігархів.

"Мене як громадянина країни, яка перебуває в стані війни, цікавить тільки одне: чому не чіпають кремлівських потвор? Я не ідеалізую Бєню, навіть ззовні він виглядає, як людина не дуже проста й десь навіть цинічна. Але річ у тому, що в оточенні президента, на жаль, перемогли проросійські сили. Подивімося, кому вигідна відставка Коломойського. Вона вигідна Льовочкіну, вигідна Фірташу, вигідна відверто проросійській групі Єремєєва, вигідна Григоришину. Григоришин – це взагалі російський олігарх, я не розумію, що він робить в Україні. Зрештою, вона вигідна Ахметову. Хто із них є другом України?" – риторично питає Іванов.

Він зазначив, що вітає бажання президента повернути державі контроль над державним підприємством, однак вважає, що це повинно було відбуватися на загальних засадах.

"Це можна було зробити інакше, на засадах рівного відношення до олігархів. Приміром, ухвалити закон про деолігархізацію країни, встановити їм шалені податки. Щоб це стосувалося не тільки Бєні. Зараз треба стежити, хто буде контролювати "Укртранснафту", "Укрнафту", й усе стане зрозуміло", – сказав він.

На думку публіциста, сказавши "А" й звільнивши Коломойського з посади голови ОДА, президент мав би сказати "Б", й провести суцільну деолігархізацію країни, звільнивши з державних посад ставлеників інших олігархів, передусім проросійських.

"Уже найближчим часом мали б піти зі своїх посад всі люди Пінчука, Григоришина, Ахметова, тобто всі, хто в нас представляють "Опозиційний блок", отже, ворогів – Росію. Вони ж не приховують цього. Я особисто питав у Бакуліна, у Вілкула, чи вважають вони, що Росія напала на Україну, але вони не відповідають. Тобто якщо Порошенко почав процес множення олігархів на нуль, то він має його продовжити, причому останню кулю пустити в себе. Більше того, власне, із себе самого він і мав би почати цей процес. Ходять чутки про заводик у Ліпецьку, хіба ні? Але ж кінцева мета Порошенка – стати найбільшим олігархом", – сказав публіцист.

Блогер припустив, що Коломойський не стане спеціально дестабілізувати ситуацію в Дніпропетровській області. Втім, стабільність у регіоні залежатиме від домовленостей, які лишилися між президентом та колишнім головою ОДА.

"Бєня витрачав на війну набагато більше, ніж витрачають інші олігархи. Чи впорається інший голова? Де він знайде гроші? Давайте відверто. Уже майже рік Дніпро є рубіконом, через який не можуть перейти росіяни. Якщо вони його перейдуть і буде нова "ДНР", кар'єра президента Порошенка буде закінчена. Я особисто знаю, якими силами місто втримувалося на проукраїнських засадах, бо там теж вистачає "вати"", – резюмував публіцист.

Зараз ви читаєте новину «Проросійське оточення Порошенка перемогло - блогер про "війну" з Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути