неділя, 26 червня 2022 04:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандисти Кремля запустили чергову порцію фейків щодо війни в Україні

Пропагандисти Кремля запустили чергову порцію фейків щодо війни в Україні
Російські пропагандисти розганяють чергові фейки про Україну. Фото: Простір

Російські пропагандисти придумали і запустили в інфопростір чергову порцію брехливих новин.

Протягом 25 червня окупанти поширювали маніпуляції та фейк, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Голова Держдуми РФ Володін заявив, що "в Україні розпочалася нова хвиля русофобії", оскільки "у школах забороняють російську мову...". Він зазначив, що поспішати з цим не треба, бо "одне із завдань війни – відновлення права громадян, які хочуть розмовляти рідною мовою". Це – маніпуляція!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube заблокував 500 проросійських каналів на вимогу СБУ

Білоруський диктатор Лукашенко під час зустрічі з російським колегою запропонував вжити дзеркальних заходів у військовій сфері щодо дій Заходу. Він заявив, що йому "життєво важливо обговорити з Путіним питання оборони, оскільки країна стурбована політикою Польщі та Литви". Це – маніпуляція!

Пропагандистські ЗМІ Росії повідомили, що "сьогодні в Миколаєві внаслідок ударів по території санаторію "Чайка" знищено місце розміщення іноземних найманців із країн Європи та США". Це – фейк!

Пропаганда РФ активно поширює фейк, в якому пов'язує виникнення мавп'ячої віспи з неіснуючими українськими біолабораторіями.

Роспропагандисти стверджують, що США начебто розробляли в українських біолабораторіях віруси, серед яких була і мавп'яча віспа, повідомляє ЦПД.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандисти Кремля запустили чергову порцію фейків щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути