понеділок, 18 березня 2013 17:30

Прокуратура не має чим зайнятися, як бути "охоронцем нічийного майна" - Мохник про паркан під Радою

Прокуратура не має чим зайнятися, як бути "охоронцем нічийного майна" - Мохник про паркан під Радою
Андрій Мохник. Фото: liga.net

Прокуратура Києва певно немає роботи, як лише опікуватися "нічийним майном", якщо вона вирішила розслідувати кримінальну справу за фактом умисного пошкодження паркану біля Верховної Ради під час мітингу 12 грудня минулого року.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Мохник.

"Щодо того, хто демонтував паркан, то це вся фракція ВО "Свобода" в повному складі, і ми тут виключень не робимо", - зазначив він.

Окрім того, він зауважив, що "очевидно, що прокуратурі немає чим зайнятися, окрім того, як бути охоронцем нічийного майна. Очевидно, що немає ані власника, немає того, за чиїм наказом його було встановлено паркан і тому подібне".

Зокрема, нардеп наголосив на тому, що "це пов'язано із тим, що і міліція, і прокуратура отримали серйозну обструкцію". Також народний депутат від фракції "Свобода" зауважив, що розцінює таку інформацію, як "один із засобів тиску, так званих правоохоронних органів на депутатів від опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо українці прийдуть на референдум, Україна буде в Євросоюзі - опитування

Народний депутат наголосив на тому, що нічого дивного в подібній ситуації він не бачить. "Система працює на те, аби придушувати будь-яку силу, яка протиставляється сучасному антинародному, антиукраїнському режиму Януковичу, бо сьогодні відповідальним за все, що відбувається в Україні є Віктор Янукович. Не лише як гарант Конституції, а як людина, яка відповідальна за формування Кабінету міністрів і якій він підпорядковується, як людина яка під себе підпорядкувала правоохоронну систему, судову гілку влади і намагається зараз зробити Верховну Раду департаментом Адміністрації президента України", - висловив думку Мохник.

Нагадаємо, в ЗМІ поширилась інформація, що прокуратура Києва активно розслідує кримінальну справу за фактом умисного пошкодження паркану біля Верховної Ради під час мітингу 12 грудня минулого року. "Свободівцям" інкримінують різні статті (194, ч. 1; 293; 342, ч. 2; 345, ч. 2), за що і можуть посадити на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівців", які зламали паркан біля ВР, хочуть посадити на 5 років

Як відомо, 12 грудня народні депутати від ВО "Свобода" спиляли паркан, що оточує Верховну Раду. Тоді міліція оточила місце спиляного забору і заблокувала вхід до парламенту.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок тоді заявив, що паркан спиляний через те, що "Верховна Рада є найвищим представницьким органом українського народу, тому народ має право доступу до неї".

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура не має чим зайнятися, як бути "охоронцем нічийного майна" - Мохник про паркан під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути