середа, 30 грудня 2020 15:40

Прокуратура дала задню щодо ще одного фігуранта справи Татарова

Прокуратура дала задню щодо ще одного фігуранта справи Татарова
Ірина Венедіктова на посаді генпрокурора з березня. Її кандидатуру вносив президент Володимир Зеленський. Фото: @pgo.gov.ua

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора Офіса генерального прокурора Андрія Грицана - відкласти клопотання про обрання запобіжного заходу іншому фігуранту справи щодо заступника керівника Офіса президента Андрія Татарова. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Клопотання про арешт заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса відкликали.

Дубонос є підозрюваним. За версією Національного антикорупційного бюро, він отримав від колишнього нардепа і власника Укрбуду Максима Микитася хабар у вигляді паркомісця за підробку на його користь експертизи в кримінальному провадженні про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

"Але нові прокурори Венедіктової не вважають підозру достатньо обґрунтованою, тому відкликали клопотання про арешт як Татарова, так і Дубоноса.

Найцікавіше, що новий прокурор від ОГП каже, що ще не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Але замість того, щоб просити відкласти засідання для детальнішого ознайомлення, він відкликав клопотання про арешт взагалі. Прозорішого "зливу" справи годі й шукати", - пише ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров поїхав на роботу в ОП

30 грудня прокурор Офіса генерального прокурора відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офіса президента Олегу Татарову.

18 грудня Олегу Татарову повідомили про підозру. За даними Національного антикорупційного бюро, заступник керівника ОП - у минулому посадовець державної компанії "Укрбуд" - може бути причетний до дачі хабаря за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура дала задню щодо ще одного фігуранта справи Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути