неділя, 20 травня 2012 08:03

"Програш у виборах мера поставить хрест на парламентській кампанії Кличка"

"Програш у виборах мера поставить хрест на парламентській кампанії Кличка"
Кличко правильно вирішив іти на парламентські вибори самостійно, вважає Тарас Березовець Фото: news2000.com.ua

Рейтинги Віталія Кличка й голови столичної міськдержадміністрації Олександра Попова фактично зрівнялися. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політичний технолог Тарас Березовець.

"Тому у Віталія шансів виграти майже нема. Його основний електорат - студенти, а їх влітку в Києві не буде. Натомість виборці Попова - "бабусі Черновецького" - нікуди не дінуться. Якщо ж Кличко програє вибори мера, то це може поставити хрест на його парламентській кампанії. Від цього виграють "Фронт змін" і "Батьківщина", - зауважив він.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко не прийшов 12 травня на форум об'єднаної опозиції під проводом "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Цим він підтвердив намір іти на парламентські вибори окремим партійним списком, сходяться на думці експерти.

Водночас відкрите питання його участі у виборах міського голови Києва. У боротьбі за це крісло лідер "Удару" має перемогти голову столичної міськдержадміністрації Олександра Попова. Це буде непросто. Але ще більша проблема - у столиці повноваження мера суттєво менші, ніж у керівника адміністрації, якого призначає президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко буде пастися на полях Партії регіонів", - політолог

"Кличко правильно вирішив іти на парламентські вибори самостійно. Його електорат зосереджений переважно на Півдні, Сході й у Центральній Україні. Тут він відбирає голоси розчарованих прихильників Партії регіонів. Хоча деякі опозиціонери вважають його партію технологічним проектом влади. Ці підозри до виборів посилюватимуться. Проблема "Удару" в тому, що там нема достатньої кількості відомих і впливових людей. Є лише декілька досвідчених кадрів. Віталій Ковальчук - сильний керівник виборчого штабу. Є народний депутат Ірина Геращенко, депутат облради Артур Палатний. Ці троє визначають партійну політику. Партію європейського типу Кличко не створить - для цього потрібен серйозний політичний досвід", - наголосив Березовець.

Думки інших експертів щодо шансів Віталія Кличка на виборах мера Києва й до парламенту читайте у журналі "Країна" № 19 (122) за 17 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Програш у виборах мера поставить хрест на парламентській кампанії Кличка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути