Ексклюзиви
субота, 03 листопада 2012 09:20

"Прохід радикальних сил у парламент є відповіддю на русофільські кроки влади"

"Прохід радикальних сил у парламент є відповіддю на русофільські кроки влади"
Стратегічно для влади вибори показали зростання "майданного синдрому", зауважує Тарас Березовець Фото: vybory.mediasapiens.ua

Для влади результати виборів склалися ніби позитивно. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Тарас Березовець.

"Партія регіонів контролюватиме більшість у парламенті: приблизно 80 людей за списками і десь 150–160 мажоритарників. Але прохід радикальних сил є відповіддю на русофільські кроки", - наголосив він.

"Зокрема, на закон про мови, який надав російській нового статусу, та й на загравання з Росією в цілому. Стратегічно для влади вибори показали зростання "майданного синдрому": у Києві опозиція перемогла в мажоритарних округах. А коли влада програє в столиці, тим більше напередодні виборів київського міського голови, – це дуже поганий знак для неї", - підкреслив Березовець.

За словами політтехнолога, високий результат УДАРу свідчить про запит на нові обличчя.

"А скасування графи "проти всіх" зіграло на руку "Свободі", - зауважив він.

"Опозиція має зрозуміти: їй треба домовлятися й співпрацювати набагато швидше, ніж вони це роблять. У президенти поки йдуть три кандидати від опозиції, й ніякого компромісу не намічається. А його треба шукати й знайти", - підкреслив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний можливий вихід — це проведення повторних виборів - Охендовський про проблемні округи

За словами політтехнолога, суспільство показало, що є здоровим і що технологічні проекти приречені на невдачу.

"Приклад – партія Наталії Королевської. Вони сподівалися повторити успіх Партії зелених 1998 року. Але виборці продемонстрували, що мають імунітет до таких політтехнологій", - зазначив він.

Думки інших експертів щодо того, які висновки із цієї виборчої кампанії мають зробити влада, опозиція та суспільство читайте у журналі "Країна" № 42 (145) за 1 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Прохід радикальних сил у парламент є відповіддю на русофільські кроки влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути