пʼятниця, 18 січня 2008 17:03

Прогноз інфляції може бути переглянутий у бік збільшення до 12,5%

Секретаріат Президента готує лист Президента України до уряду щодо антиінфляційних заходів. Такий крок анонсував під час брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Роман Жуковський, повідомляє прес-служба Віктора Ющенка.

"Наша служба рекомендуватиме Главі держави звернутися до уряду з тим, щоб у найближчі терміни були вжиті заходи для зміни офіційного прогнозу інфляції", – повідомив Жуковський.

Також він висловився за внесення відповідних змін до бюджету.

Відповідно до позиції Секретаріату Президента, офіційний прогнозний показник інфляції повинен враховувати перерахунок розміру прожиткового мінімуму, нагадують у СП. Керівник економічної служби Секретаріату Президента нагадав, що затверджений Закон про державний бюджет на 2008 рік заснований на розрахунку інфляції у 9,6%. Проте у вівторок міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що прогноз інфляції може бути переглянутий у бік збільшення – до 12,5%.

"Такий перегляд матиме значний вплив на велику кількість наших громадян. Насамперед це стосується пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію за віком, що дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб", – застеріг проти негативного соціального ефекту таких кроків представник Секретаріату.

За підрахунками Головної служби соціально-економічного розвитку, якщо інфляція за 2008 рік буде на три відсотки вища, то за 2008 рік такий пенсіонер недоотримає 170 гривень, або, починаючи вже з січня – по 14 гривень щомісяця.

"Це стосуватиметься всіх видів державної допомоги, що розраховуються на основі прожиткового мінімуму", – попередив Р. Жуковський.

Він також нагадав про необхідність співвіднести прогноз інфляції із цифрою реальних доходів державного бюджету. "Президент неодноразово наполягав, щоб бюджет ґрунтувався на реальних розрахунках доходів", – заявив Жуковський.

Зараз ви читаєте новину «Прогноз інфляції може бути переглянутий у бік збільшення до 12,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути